ALVERDENS NYHEDER – Økonomi: Den kontracykliske bufferstats er uændret

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
6. januar 2016 19:06


Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.
Det Systemiske Risikoråd har anbefalet at den kontracycliske buffersats fortsat skal være på 0 % - et råd som Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har taget til sig.
Erhvervs- og vækstministeren meddeler via sin talsmand Martin Hein, at han på baggrund af et gennemført et udvalgsarbejde har besluttet at den kontracycliske buffersats fortsat er uændret – d.v.s. 0 %.
Erhvervs- og vækstministeren fastsætter hvert kvartal den kontracykliske buffersats. Når buffersatsen er større end 0 pct., vil kravet til institutternes kapitalisering øges.

Buffersatsen fastsættes med udgangspunkt i en referencesats baseret på udlån set i forhold til BNP i Danmark. Herudover kan andre relevante indikatorer inddrages med henblik på en helhedsvurdering af risikobilledet.

Erhvervs- og vækstministeren har fastsat, at den kontracykliske buffersats uændret skal være 0 pct. i Danmark. Det sker bl.a. på baggrund af, at Det Systemiske Risikoråd på sit møde den 14. december 2015 har anbefalet, at buffersatsen fortsat bør fastsættes til 0 pct.

Alverdens Nyheder skal gøre opmærksom på at - rent undtagelsesvist - så er denne nyhed fuldstændig reel, idet dette er en direkte afskrift af en udsendt pressemeddelelse fra Erhvervs- og vækstministeriet. Alverdens Nyheder kunne ikke selv være kommet frem til noget så rundtosset som dette her – derfor serveres den for vores udsøgte læserskare - helt ufortyndet.

HER FINDER DU FLERE AF ALVERDENS NYHEDER

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.