ALVERDENS NYHEDER - Politik: Enhedslisten varsler ny politisk kurs

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
13. januar 2016 13:32


NEJ til Lego - måske...
Enhedslistens politiske ledelse lægger nu op til at den revolutionære strategi står for fald. ”Selv os der er valgt i folketinget for Enhedslisten kan se at tiderne har ændret sig - ideen om en revolte, der bygger på den arbejdende klasses enhed er ikke realistisk - der skal nye takter til” udtaler den politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen ”På den baggrund vil vi nu arbejde for at enhedslisten skal stemme ja til noget”.
Det traditionelle julemøde, der blev afholdt i Danske Gymnasieelevers Fælleslokale i Lille Skindergade i det indre København havde ellers ”Nej til Lego i julepakker” som hovedtema, men Johanne Schmidt-Nielsen fortæller at netop dette tema, gjorde at man måtte drøfte en helt grundlæggende strategisk kursændring. ”Flere af vore folketingsmedlemmer har både fået børn og børnebørn og de kunne fortælle at dette nej til Lego i julepakker, ville få helt uoverstigelige konsekvenser for enhedslistens medlemshvervning på langt sigt”.

Interne kilder fortæller til Dagspressens Nyhedsbureau at diskussionen var endog meget følelsesladet, men at indkaldte medlemmers vidnesbyrd fra den virkelige verden, til sidst havde gjort udslaget i den afsluttende håndsoprækning.

”Vi vil nu forsøge at finde et forslag som vi kan stemme ja til” Fortæller Johanne Schmidt-Nielsen ”Vi er klar over at det er en stor udfordring, men vi er indstillet til at se på sagen”.

Enhedslistens folketingsgruppe har nu udpeget Frank Aaen og Søren Søndergaard til at stå i spidsen for en Stem-ja-komite, der skal arbejde med forslag til realiseringen af den nye strategi og i en efterfølgende pressemeddelelse meddeler stem-ja-komiteen at man har sat fokus på Alternativets forslag om at danskerne skal spise mindre kød. ”Dét kunne godt være et forslag vi kunne stemme ja til, hvis det kom til afstemning - hvilket dog ikke virker særligt sandsynligt, desværre. Derfor leder vi fortsat efter et forslag vi kan stemme ja til” fremgår det af pressemeddelelsen.

HER FINDER DU FLERE AF ALVERDENS NYHEDER

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.