ALVERDENS NYHEDER: Lægebehandling i Dagli` Brugsen

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
20. januar 2016 10:39


Uddeler og lægebehandler Ulrike Bohndrupper. Foto: Andreas Luskus
Fra juni 2016 vil det være muligt at blive lægebehandlet f.eks. for hæmorider eller nedgroede negle i den lokale Brugs. Et nyt samarbejde imellem Praktiserende Læger, Regionerne og Coop Danmark betyder at der, på forsøgsbasis, etableres lægekonsultationer i 6 af landets Dagli´ Brugser.
”Det er et nyt og spændende kapitel i Coop´s forretningsstrategi som vi her tager hul på” udtaler formanden for Coop Bjarne Møgelhøj ” med dette koncept kan vi styrke udkantsområdernes lægebetjening, til gavn for alle vores kunder og i forlængelse af f.eks. vores bank-, apotek- og posthusbetjening”.

Fra juni 2016 vil det være muligt at blive lægebehandlet f.eks. for hæmorider eller nedgroede negle i den lokale Brugs.

Forsøgsprojektet er et resultat af samarbejdet imellem Coop og Foreningen af Praktiserende læger – samt Region Sjælland og Syddanmark og offentliggøres i Ugeskrift for Almen Praksis onsdag.

Hensigten er at kunne tilbyde borgerne grundlæggende lægebetjening i de områder, hvor der er ringe eller ingen lægedækning. I de udvalgte Dagli´ Brugs´er vil der blive indrettet et afskærmet hjørne i personalestuen, hvor særligt uddannede ansatte fra Brugsen vil kunne foretage indledende undersøgelser og behandlinger – i et tæt samarbejde via Skype og video med en vagtlæge og sygeplejerske, der vil befinde sig i Regionernes beredskabscenter, hvorfra man også styrer akutberedskabet.

”Vi påregner at starte op i de områder, hvor den lokale Brugsuddeler og/eller hans ansatte er en del af akuthjælper 112-ordningen” fortæller Region Sjællands Beredskabsdirektør Arne W. Samuelsson ” Disse akuthjælpere er allerede specialuddannede inden for sundhedsområdet og vil med en begrænset ekstra-uddannelse kunne varetage mange lægelige opgaver”.

I første omgang handler det om undersøgelse og behandling af lettere sygdomme og tilskadekomster, såsom hæmorider, nedgroede tånegle, hoste, kønsvorter og nakkesmerter, men ifølge projektbeskrivelsen vil man i takt med indhøstede erfaringer forsøge at udvide opgaverne – herunder også til psykiatrisk behandling for som Beredskabsdirektør Arne W. Samuelsson udtaler: ” Alene Dagli´ Brugsen´s priser indikerer at der er mange sindsforvirrede der handler dér – og med en fremskudt behandling kan vi måske nå dem inden det er for sent”.

Også Formanden for Praktiserende Læger i Danmark, Jens A. Laursen ser store muligheder i det nye forsøg. ”Vi bifalder alle initiativer, som kan holde vores patienter væk fra vores praksis” Udtaler Jens A. Laursen ”Det er reelt set den eneste måde at vi kan få tid til at forbedre vores golfhandicap – og med det aldersgennemsnit der er for praktiserende læger i provinsen er det en vigtig pointe”.

I første omgang drejer det sig om de 6 Dagli´ Brugser, der ligger i områderne med 112-akuthjælpere – det vil sige de Dagli´ Brugser der ligger på de danske småøer Fejø og Femø og Omø, samt landsbyerne Tullebølle og Rendebølle på Langeland og Bogø ved Møn.

HER FINDER DU FLERE AF ALVERDENS NYHEDER

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.