Alverdens Nyheder: Erstatningskrav fra klamydiasmittede kvinder truer Bogbussernes eksistens i Vordingborg kommune

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
15. februar 2016 08:11


Klamydia i bogbussen er et stigende problem
Et samlet erstatningskrav på 3 mill. Kr. fra foreningen ”Kvinder mod Klamydia” fører nu til at Vordingborg Kommune planlægger at nedlægge Bogbusserne på Bogø og Møn fra 1 maj.
Det er foreningen ”Kvinder mod Klamydia” der har fremsendt et gruppe-krav mod Vordingborg Kommune på i alt 3 mill. Kr. som erstatning til 106 kvinder på hele Bogø og Møn - men især i området omkring Borre - for at have fået påført Klamydia ved at læse kommunalt udlånte eksemplarer af E.L. James` storsælgende - og af nogen betegnet som ”husmorporno” - ”Fifty Shades of Grey”. Bogen har været distribueret via bogbusserne i Vordingborg kommune og har haft alenlange reservationslister de sidste par år.

”Vi har fået gennemført en sporingstest på 11 af Vordingborg Kommunes eksemplarer af bogen” fortæller forkvinde Martha Rasmussen fra Kirke Eskilstrup ” Testen viste at fra side 123 og frem steg smitterisikoen med 26 %-point for hver 20 sider - og med 520 sider i alt er det nærmest umuligt at undgå en smitte”.

”Kvinder mod Klamydia” anfører i deres sagsanlæg, at Vordingborg Kommune har et særligt ansvar for at deres udlånte materiel ikke udgør en sundhedsrisiko for kommunens borgere. ”Med et ukontrolleret offentligt udlån af sundhedsskadeligt materiale, pådrager kommunen sine borgere svie, smerte og ikke mindst et fravær på arbejdspladser m.v.” anføres det i sagsanlægget.

Sagsanlægget har fået formanden for Kultur & Undervisning, Per Andersen (V) til at fremlægge et forslag om at nedlægge bogbusserne pr. 1 maj. ”Det vil ikke være muligt at sikre smitterisikoen i bogbusserne” udtaler Per Andersen ”på hovedbiblioteket kan vi røntgenfotografere alle udlånte bøger - men det er ikke muligt i bogbusserne, derfor indstilles bogbusserne til lukning indtil sagen er afgjort ved retten”.

HER FINDER DU FLERE AF ALVERDENS NYHEDER

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.