Alverdens Nyheder: Næsten sex hver dag hos 90 % af alle danske ægtepar

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
7. marts 2016 18:41


Lige ved og næsten
Tidsskriftet ”Sex i Samfundet” offentliggør stor dansk undersøgelse som viser at ud af alle danske ægtepar, dyrker de 90 % næsten sex hver dag.

Undersøgelsens resultater indgår i regeringens vækststrategi og i en udtalelse fastslår Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen ”Jeg vil ikke tøve med at kalde dette her for lavthængende frugter – der nærmest bare skal plukkes”.

Det er tidsskriftet ”Sex i Samfundet” der i sit seneste nummer offentliggør resultatet af undersøgelsen ”Sex & Ægteskab 2015” som er udført af ”Videnscenter for Sexuel Adspredelse”, Aalborg Universitet under ledelse af professor dr. Emeritus Claus von Hintern og bl.a. med støtte på 3 mill. kr. fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

”Det er for os at se et overraskende resultat” siger Claus von Hintern ”alene det at 90 % af alle ægtepar næsten dyrker sex hver dag giver jo store muligheder for at samfundet med en relativ beskeden indsats – f.eks. på de sociale medier – kan få dem til at gå hele vejen – og rent faktisk dyrke sex – måske helt op til et par gange om ugen”.

Bagrunden for undersøgelsen har været resultaterne fra den amerikanske undersøgelse ”Beyond the Big Bangs”, hvor Harvardprofessor Raymond Marsupials, kunne vise at hos hvide politibetjente, der stemte republikansk, steg tolerancetærsklen overfor farvede demonstranter med mere end 48 % når de havde haft sex med deres ægtefælle inden for de sidste 48 timer.

”Sådan et tolerance-perspektiv viser hvilket potentiale for fred og fordragelighed – ikke bare inden for den enkelte familie – men også for samfundet som helhed og derfor indgår undersøgelsens resultater også i regeringens vækststrategi” udtaler Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse. ”En højere tolerancetærskel vil ikke alene gavne humøret i køerne på motorvejene, men også sikre en højere produktivitet på de danske arbejdspladser og jeg vil ikke tøve med at kalde dette her for lavthængende frugter – der bare skal plukkes”.

I det videre arbejde skal der nu søges efter effektive grænseoverskridende strategier via en nedsat ekspertgruppe. Formanden for gruppen er sexolog og parterapeut Joan Ørting, der i den anledning udtaler at ”Det er altid godt med noget liderlighed – men helt ærligt, der må da gerne komme flere hormoner i kanonerne – og dét arbejde ser jeg på alle måder frem til”.

Andreas Luskus

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.