Tang fra Farø begrænser indsatsen imod Zika-virus

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
5. august 2016 07:48


Tang fra Farø begrænser indsatsen imod Zika-virus
Den begrænsede mængde af ålegræs på Farø viser sig nu at begrænse indsatsen mod den frygtede Zika-virus. Den opsigtvækkende nyhed fremgår af en børsmeddelelse fra det franske Medicinalfirma ”Escroqueries et les Fraudes” som nedjusterer deres forventede årsregnskab med 15 mia. kr. på grundlag af Farø-konsortiets kontraktlige forpligtigelser om levering til de berømte tang-tage på Læsø som forhindrer at medicinalfirmaet kan producere den nødvendige mængde vaccine til verdensmarkedet.
Zika-virussen har igennem det sidste år spredt sig fra Sydamerika – og er nu også i Florida, hvor der senest er udsendt advarsel gældende for gravide. Fra et forretningsmæssigt betragtet, ret uinteressant marked i de fattige sydamerikanske kvarterer, åbnedes der med spredningen til det stenrige Florida, pludseligt et meget stort og meget velhavende marked – hvorfor ”Escroqueries et les Fraudes” i første kvartal 2016 opjusterede deres forventede regnskabsresultat med 36 mia. kr. – en opjustering der nu nedjusteres.

”Det er jo noget nær en katastrofe” udtaler professor Humalassa Täysi, fra Unicef´s hovedkontor i Hong Kong ” Her har vi en virkelig effektiv vaccine til en frygtet sygdom – og så bliver produktionen begrænset af en renovering af nogle tage på en lille ø i et land som stort set ingen kender”.

Det er den unikke balance imellem indholdet af grundstoffet Selen, aminosyren Abdomenalun og toksinet Solitudinem, der bevirker at man kan udvinde den nødvendige kemiske katalysator, opkaldt efter den franske kemiker Poule Mouillèe - en balance der altså kun findes i ålegræsset fra Farø. I en pressemeddelelse fra det franske medicinalfirma fremgår det at firmaet har forsøgt med andre typer af ålegræs – men som det fremgår: ” Indtil videre har der ikke vist sig et alternativ, der indenfor en forretningsmæssig fornuftig disponering kan betale sig at anvende” hedder det i pressemeddelelsen.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.