Bogø får eget anti-terrorkorps

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
16. august 2016 18:47


Gandhi - Bogøs første antiterror hund. Foto: Andreas Luskus
På baggrund af de gode resultater i samarbejdet imellem politi og hjemmeværn omkring grænsekontrollen udvider politiet nu samarbejdet med civile - og som et af de første lokalområder får Bogø nu sit eget lokale anti-terrorkorps – kaldet for ”Bogø ATK”.

”En milepæl i den nationale indsats mod terror” udtaler tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, der er projektleder på opbygningen af den civile indsatsstyrke.

Politiets anti-terrorkorps udvides nu med civile lokale kræfter i en stribe lokale antiterrorkorps og på Bogø er det Kim W. – der med sin trofaste ”Gandhi” – en Grand Danois på 85 kg. og en skulderhøjde på 95 cm. - indtræder som spydspids i det lokale anti-terrorberedskab – kaldet for Bogø AKT.

”Det har været en sindsyg hård – men også spændende - periode vi har været igennem – både for Gandhi og mig selv” udtaler en stolt Kim W. til månedsbladet ”Vi med Hund”. ”Gandhi kunne naturligvis sagtens leve op til de mest basale discipliner som f.eks. at sikre at der ikke er bomber i en 2½ kg. flæskesteg – simpelthen ved at æde den – men det krævede en del øvelse før den var i stand til at komme rundt i alle hjørnerne i en Citroen C1 når den skulle undersøges og sikres – specielt i bagagerummet”.

Træningen er primært foregået i hjemmet via en nyudviklet APP – hvor alle færdigheder registreres. Det har så også kostet 2 smartphones for Kim W. fortæller han til ”Vi med Hund”. ”Den ene telefon røg ud da Ghandi fik trådt på den under øvelserne i Citroen´en – dét var ikke lige noget som skærmen kunne klare – og den anden gang forsvandt telefonen sammen med flæskestegen – men skidt med det - hvor der handles der spildes” fortæller Kim W.

Hans Jørgen Bonnichsen udtaler i forbindelse med opstarten af Bogø AKT, at det særligt var Ghandis helt åbenlyse evne til at passivisere mistænkelige elementer der duperede bedømmelsesudvalget. ” Når sådan en hund bare vil op og slikke en mistænkt i ansigtet – så er der ikke mange muligheder for at mase videre med et mistænkeligt forehavende” udtaler han.

På sigt er det tanken at Bogø AKT skal bestå af op til 15 personer med forskellige anti-terrorkompetencer, fra specialister i at tjekke fadøl for mistænkelige stoffer eller kropsvisitering af yngre kvinder, men allerede om 14 dage træder Kim W. og Gandhi fra Bogø AKT i aktion, hvor det gælder sikkerheden omkring Bogø Jazz-festival.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.