Pensionister i oprør over kommunal spareplan

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
2. september 2016 08:43


Volmer Backstroke - klar til modaktioner. Foto: Andreas Luskus
Vordingborg kommunes udmelding om at lukke for bane 7 og 8 i de offentlige åbningstider har sendt chokbølger igennem Bogø`s lokalafdeling af Samvirkende Pensionister. Beslutningen er en del af den spareplan, der skal sikre den fortsatte drift af de kommunale svømmehaller. ”Det er bare ikke i orden at sætte pensionisters liv og helbred på spil for at spare kommunale kroner” udtaler formand Volmer Backstroke fra de Samvirkende Pensionister.
Efter sidste års dundrende underskud på driften af svømmehaller, besluttede Vordingborg kommunes økonomiudvalg i tirsdags at forelægge kommunalbestyrelsen en lang række besparelser – og herunder altså at lukke for bane 7 og 8 i den offentlige åbningstid.

”Det har altid været et godt princip at rykke lidt sammen når man skal spare på varmen” udtaler borgmester Knud Larsen til Vordingborg Kommunes digitale nyhedsmedie ”Afvikling.dk” og fortsætter:” Det gør sig også gældende i Borre, hvor jeg bor – og det har slet ikke været så dårligt endda, der er jo en grund til at der fødes flest børn henover sommeren”.

Formanden for Bogø´s Samvirkende Pensionister Volmer Backstroke fra Aalborgvej, er dog stærkt chokeret over forslaget og kalder det for en direkte trussel mod aktive pensionisters liv og lemmer.” Vi har altid anvendt bane 7 og 8 – som har haft karakter af en ”underhalingsbane” og et decideret nødspor” skriver han i et skarpt høringssvar til udvalget. ” Hvis vi tvinges ud i bane 1 – 6 betyder det at vi skal kæmpe med yngre svømmere – måske endda med nogle af de helt unge – og meget vilde – teenagere, hvoraf en hel del rent faktisk laver ”bomber” når de hoppe ned i bassinet” hedder det endvidere i høringssvaret fra Volmer Backstroke.

I nyhedsudsendelsen ”Nyt på Farø” på TV 5 fortæller Volmer Backstroke at man i aktionskomiteen overvejer diverse modtræk, hvis beslutningen iværksættes. Det kan f.eks. være at undlade brusebad – eller at undlade at ”tisse af” – men han understreger dog at det vil være som en ”sidste udvej”.

I første omgang er der, via Facebook-sitet ”ViDerFlyder” nu indkaldt til et offentligt protestmøde og efterfølgende demonstration foran rådhusets hovedindgang inden næste torsdags kommunalbestyrelsesmøde. Det fremgår af opslaget at alle er velkomne og at Samvirkende Pensionister vil udskænke kaffe og vandkringle.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.