Farøbroens juletræer i fare

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
15. september 2016 14:50


Farøbroens juletræer i fare. Foto: Den Store Danske
De traditionelle tændte juletræer på Farø-broen er i fare for at blive sløjfet af hensyn til almenvellet og dyrelivet på Farø, fremgår det af en artikel i "Vej & Trafik - 09/16", Vejdirektoratets månedlige fagblad.
"Det er ikke en udvikling vi er glade for - men vi har jo en forpligtigelse til at gå i dialog med - og endda lytte til borgernes ønsker og så finde alternativer” udtaler direktør Per Hjulmand fra Vejdirektoratet.

Det er aktionsgruppen HLGB-Ultra som står bag protestaktionen, der altså er på vej til at få sløjfet en 25 år gammel tradition. Hovedmanden bag HLGB-Ultra er tidligere skrothandler Børge Volmersen, der har købt Poppelgaarden på Farø Vænge og navnet HLGB-Ultra dækker over foreningen "Ultraliberale ejere af Kystnære grunde med trang til højt, langt og grimt byggeri".

Motivationen for at danne en protestgruppe var på baggrund af et kommunalt afslag på at opføre en 56 m. lang og 2 m. høj mur i fundablokke - begrundet i "almenvellet og naturhensyn", fortæller Børge Volmersen. "Målet var at slippe for at dem der går en aftentur ud mod Farø Skanse, hele tiden ser ind over min eng for at se solnedgangen – men det er jo min udsigt" fortæller Børge Volmersen.

Han fortæller endvidere at med erfaringerne fra VestBogø's lokale grundejere, der for et par år siden, med henvisning til problemer med deres nattesøvn fik sløjfet tågehornet på lavbroen - fik han ideen med juletræerne som han mener forstyrrer hans nattesøvn - og dertil kommer, som han udtaler: " Hvis der skal grimme lysende juletræer op i kystnære områder - så er det da en naturlig opgave for os private - vi har jo i årevis eksperimenteret med julenisser og rensdyrkaner i blå, røde og blinkende varianter".

Han beretter endvidere at en nyoprettet Facebook-gruppe nu har sørget for de 22116 underskrifter der foreligger imod juletræerne.
"Det gik ikke ret godt i starten" beretter han "Men da jeg oversatte teksten til engelsk og tilføjede historien om Ketty og Bjarnes labrador, kaldet for Tulle, der bliver totalt søvnløs i hele december - samt et par gode billeder - samt tilføjet det faktum, at det ikke er modbevist at den gulbrogede rørfrøs forplantningsproblemer ikke også er knyttet til de tændte juletræer - gik det virkelig stærkt og i løbet af en måned fik vi yderligere 22111 "likes" så vi nu er oppe på 22116 - heraf en ikke ubetydelig del fra Sydkorea, hvor den gulbrogede frø vistnok er en stor og sjælden delikatesse - så vidt jeg kan forstå".

Der er dog også vanskeligheder for protestens behandling, fremgår det af artiklen i "Vej &Trafik". Således vender Søren Espersen fra Dansk Folkeparti tommelfingeren nedad. "Juletræet er et stort, stærkt og nationalt symbol på de sande Danske Værdier" udtaler han - og fortsætter: " Med en unik placering blandt de højeste placerede tændte juletræer i DK, og lige midt på Europas motorvej, er det et skarpt signal til alle muslimer og folk fra 3. Verdens lande som vil vandre på motorvejen, om at her - lige her på Farøbroen - er det det kristne evangelie der gælder - og det er ikke et symbol vi vil slukke for, hverken nu eller siden hen.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.