Bogø Navigationsskole solgt på tvangsauktion

Af John Pedersen, Formand , D.S.I. Bogø Navigationsskole
22. februar 2017 15:39


Navigationsskolen købt tilbage af kreditforeningen
Onsdag den 22/2 kl. 09.00 indtog en tegningsberettiget bestyrelsesdelegation fra DSI Bogø Navigationsskole en stribe stole hos Retten I Nykøbing Falster. Anledningen var den 1. auktion over navigationsskolen og med i tasken havde de en række bidragsbreve fra mere end 100 bidragsydere til den gode sag – og et finansieringsbud fra Møns Bank – alt sammen udmøntet i et bestyrelsesmæssigt håndslag om hvad ”største bud” skulle være – og det rakte ikke til et hammerslag.
I løbet af auktionen var der 3 der bød – og det stod hurtigt klart at den advokat, der repræsenterede panthaveren med 1. prioriteten og ca. 870.000 kr. i pant (DLR) havde en budsum med ”hjemmefra” – og resultatet blev da også at DLR købte Navigationsskolen med et bud på 330.000 kr. + ”størstebeløbet” (= offentlig gæld der skal betales oveni buddet) + 0,5 % af det samlede beløb i auktionsafgift. Samlet set ligner det noget omkring 475.000 kr.

Da selvsamme DLR ikke begærede en 2. auktion sluttede det så lige her – efter ca. 20 minutter – men helt slut er det så ikke alligevel.

En kontakt til advokaten førte til en forklaring om at DLR nu vil se på et videre forløb – hvor der kan anes 2 muligheder:
1) DLR har kontakt med en køber, som har budt ind med en købssum, som ligger over DLR´s udgift ved at købe til det her bud – og det vil de så ordne efterfølgende

2) DLR vil sætte Navigationsskolen til salg – igen – via mægler – men så til en noget lavere salgssum end de 1.6 mill. kr. der var tale om i denne omgang.

DSI Bogø Navigationsskole har naturligvis inviteret sig selv på kaffe hos DLR – hvis de er interesseret – ift at få en snak om mulighederne – og bestyrelsen vil naturligvis gøre hvad de kan for at få vagt interessen for et godt, lokalt forankret projekt med fokus på fælleskab og udvikling.

Så mere vil følge…………………

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.