Bevægelsen Blote Huid er klar til Grundlovskørsel

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
11. maj 2017 07:03


Ezel en Sleutels, stifter af Blote Huid. Foto: Andreas Luskus
Den hollandske bevægelse ”Blote Huid” har anmeldt deres deltagelse til årets grundlovskørsel, fortæller den hollandsk fødte formand Ezel en Sleutels, som forventer op imod 30 deltagere i bevægelsens internationalt sammensatte kortege.
En meget spændende nyt tiltag til vores gamle grundlovstradition som vi naturligvis hilser velkommen, udtaler formanden Anna Kjæregaard.

Blote Huid har som formål at nedbryde det kulturskabte skel imellem krop og natur, fortæller stifteren Ezel en Sleutels, som er fastboende Bogø´er i sit sommerhus på Højdedraget, hvorfra han også driver et netværk af fjernhealende kranio-sakral-terapeuter.

”Den kulturelle udvikling har betydet at vi helt har glemt at vi oprindeligt levede i tæt kontakt med naturen - såvel åndeligt som fysisk” fortæller Ezel og fortsætter: ” Det betyder f.eks. at vi ikke i tilstrækkelig grad tager vare på vores natur, simpelthen fordi vi har opbygget et åndeligt og intellektuelt panser - vi tror at vi er beskyttet imod og ikke mere afhængig af naturen - en fejl vi ikke vil indse førend det er alt for sent”.

Blote Huid er en udløber - eller forlængelse - af FlowerPower-ideen - og fik sin nuværende organisatorisk faste form op igennem 00´erne, som et modsvar til de stigende miljømæssige problemer.
Bevægelsen arbejder med sit budskab ved at deltage som nøgne deltagere i forskellige aktiviteter over hele Europa - eksempelvis i demonstrationer som ”Save Arctic” vinterbadning i Themsen, Naked Bungy Jump og på dansk grund det årlige nøgenløb på Roskilde Festival, hvor Ezel en Sleutels har været fast deltager igennem de sidste 22 år og som han betegner som en ”enestående oplevelse - specielt når det er en ægte regnvåd festival og med 3-4000 tilskuere.


Blote Huid activist under "save arctic" demonstrationen - London 2009

”Men med vores deltagelse på Bogø`s grundlovskørsel, mener vi også at vi kan komme til at kommunikere vores budskab ud til ganske mange mennesker - der plejer jo at være mange deltagere og en fin omtale i de lokale medier” slutter Ezel en Sleutels.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.