Pesticide undersøgelse på Bogø

Af Tenna Charlotte Weber Olsson
6. juli 2018 20:08


Pesticide undersøgelse på Bogø
Region Sjælland har nu gennemført besigtigelser og interview på flere ejendomme på Bogø, for at tale om, hvordan pesticider er håndteret på ejendommene og på Bogø særligt i perioden 1950-2000.
Når vi har samlet og bearbejdet alle oplysninger, vil vi vurdere, om ejendommene skal undersøges eller ej for grundvandstruende stoffer. Vi har endnu ikke taget stilling til hvilke ejendomme, der skal undersøges, da der stadig mangler enkelte oplysninger fra Vordingborg kommune. Alle de kontaktede grundejerne vil få svar i løbet af august-september 2018.

Hvis din ejendom skal undersøges, forventer vi, at undersøgelserne udføres i oktober eller november 2018.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at tidligere tiders håndtering af pesticider ikke var ulovligt efter datidens regler. Derfor er det regionen, der betaler for undersøgelser.

På vegne af Region Sjælland
Tenna Charlotte Weber Olsson
DGE Miljø- og Ingeniørfirma A/S

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.