Bogø Sejlklub viser vejen for Tour de France ledelsen

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
6. august 2018 14:31


Jens Linnet (tv) med udkast til kontrakt. Foto: Andreas Luskus
Tour de France har igennem flere år fået køns-kritik af deres anvendelse af “præmiepiger” - og med den globale udbredelse af #MeToo-bevægelsen får denne kritik nu også konsekvenser for Bogø Sejlklubs præmieuddeling under Tærø Rundt.
Det er formanden for Bogø Sejlklub - livlægen Jens Linnet - der i et interview til det franske sejlertidskrift “Le Monde de Rafiots” fortæller at man har opsagt kontrakten med den sædvanlige præmiepige og indledt forhandlinger med en mandlig præmieuddeler til Tærø Rundt 2019.

Alverdens nyheder fangede Jens Linnet til en uddybelse af interviewet i en pause under hans årlige deltagelse i et lægefagligt 2 ugers sommer-symposium i Bordeaux, hvor fokus er sat på vinøse sygdomme hos +60 årige mænd, og formanden kunne fortælle at anledningen til ændringen er en klage til ligestillingsrådet fra den danske afdeling af PGLA (Podium Girls Liberation Army) - repræsenteret af forkvinden Fie Canneloni fra Tølløse.

Klagen angår den årelange tradition i BSK med at anvende en præmiepige til at uddele præmierne til skipperne - altså på samme måde som i Tour de France, fortæller Jens Linnet fra Bordeaux. I følge PGLA er det et udtryk for kønspolitisk ensidighed og ikke mindst en kvindeundertrykkende praksis, der fastholder kvinden som et seksualobjekt, der kan indgå som præmie til Alfa-hanner i sejrende sejlbåde.

Jens Linnet fortæller, at på trods af at han kun har set en eneste skipper som har kysset på den hidtidige præmiepige - og den skipper vil han under ingen omstændigheder diagnosticere som en sejrende alfa-han - så har han - og dermed den samlede bestyrelse - besluttet sig for at imødekomme kritikken og dermed sætte et godt eksempel og vise vejen for Tour de France.

“Vi har” siger Jens Linnet, som dog ikke vil røbe navnet “næsten lukket en kontrakt med en lokal kunstmaler, som er kendt for sin forkærlighed for stærkt smaskende og våde kindkys. Da han også har et internationalt brand tænker vi i BSK-bestyrelsen at med ham på podiet kan vi måske lokke flere deltagende både til kapsejladsen, hvilket vil være velkomment. Den sidste kontraktlige hurdle er størrelsen på kompensationen for at kindkysse høje mænd med fuldskæg, da et godt, vådt kindkys til den kategori er en krævende opgave for en mand af relativ beskeden højde.”

Overborgmester i København, Frank Jensen, er meget begejstret for BSK` s initiativ som han mener kan spille ind i Tour`ens beslutning ift. at lægge en etape i Danmark i 2022.
“Det er sådan noget der viser hvad vi kan i Danmark” udtaler han til internetsitet “Touren skal til Danmark” og fortsætter: “ Vi vil gerne give den ekstra gas - og jeg har allerede talt med cremekongen Ole Henriksen, som kun havde en eneste kommentar: “Kindkysse toptunede drenge i lycra? I love it”.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.