Bogø 4H Madskole

Af KWP , Bogø Portalen
8. august 2018 13:39


Fremtidige superkokke sammen med instruktør Karen Freisleben. Foto: KWP
I denne uge arrangerer Bogø 4H ”Madskole” for 20 børn. På en Madskole bliver forældrene bogstaveligt talt smidt ud af køkkenet. Dermed tager børnene selv ansvaret, sammen med madkyndige frivillige fra 4H, for hvad der skal ske i køkkenet.
På en Madskole lægges der vægt på, at lære børnene at lave sund og velsmagende mad fra bunden. Derudover tages børnene med på ture hvor de ser hvordan fødevarer produceres. De følger råvarerne ”fra jord til bord”. Formålet er ydermere at informere om vigtigheden af at motionere. Derudover informeres bl.a. om det enorme madspild der desværre sker dagligt og hvordan dette kan mindskes. Det hele sker på en sjov og inkluderende måde.

Madskoler udbydes af 4H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. 4H modtager med andre ord samtlige indtægter i forbindelse med deltagerbetalingen. Og alle pengene går ubeskåret til de enkelte Madskolers gennemførelse.

Ingen Madskoler uden frivillige instruktører. Instruktørerne, der bruger en uge sammen med børnene, får altså ingen løn for at være instruktører! Kravet for at være instruktør er, at de har en ernærings- eller kokkefaglig baggrund. Det er absolut lysten der driver Madskolerne. Lysten til at være sammen med børnene - og selvfølgelig, at lave sund mad sammen med dem.

Vi kan oplyse, at børnene fra 4H Madskolen på Bogø er gæstekokke ved årets ”Bogø Børnedag” den 19. august. Læs mere om Børnedagen og tilmeld dig/jer her

Yderligere information:
bogoe-4h.dk
madskoler.dk

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.