Skal det mon blive jul i år . . . ?

Af Bestyrelsen , Bogø Møllelaug
3. november 2018 17:52


Julemarked på Bogø Mølle. Foto: Bestyrelsen
Ja, selvfølgelig skal det blive jul igen i år, og selvfølgelig er der både julemarked og juleforestilling på Bogø Mølle. Selv om gulvet i møllen gyngede, og møllebyggerne kom til at forstyrre både mus og nisser, bliver der traditionelt julemarked d.17. og 18. november.
Som I alle ved, er Bogø Mølle i gang med en gennemgribende restaurering, der forhåbentligt ender med en fornyet og smuk mølle, der kan holde i mange år.

Møllebyggerne havde lovet, at de ville være så langt med restaureringen, at nederste etage og mellemloftet ville stå klar til julemarkedet. Vi håber fortsat, at det lykkes. Men det er blevet svært at skaffe kvalificerede tømrere og møllebyggere, så det kniber måske med at færdiggøre mellemloftet.

Men julemarkedet kan Bogø ikke undvære, så selvom hatten står på marken ved siden af porten, og musene er flyttet til vores egne lofter, bliver det, som det plejer. Nogle af standene bliver måske nødt til at være i et telt ved siden, men møllen er stadig åben i nederste etage.

Og der vil være masser af lokale specialiteter. Der er en blanding af lokale lækkerier, julegaver og julepynt, og naturligvis kan man også i år købe sit juletræ.

Sortimentet spænder fra mjød over velfærdskød, pølser, syltede produkter, mel, honning, hjemmelavet chokolade og brændte mandler til børnetøj, strik og tøjdyr, keramik fra mønsk keramiker, kurveflet og flotte, flettede hjerter med Farøbroen eller Stege Rådhus. Der er smagsprøver og en hyggelig snak om varerne. Der er hjemmelavede sæber, designersmykker, nisser, engle, patchwork, træskærerarbejder og træfigurer.
Smeden kommer, som han plejer, med togbane og andre finurligheder.

Som altid er der flere, som har deltaget i Bogø Mølles julemarked i mange år, men der er også mange nye med.

Café med gløgg og æbleskiver, kaffe og kage.

Lørdag og søndag kl.13.00 synges julen ind.

Hold fast i gode traditioner
Julemarkedet Bogø Mølle er åbent
lørdag d. 17. og søndag d. 18. november, kl. 10 – 16Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.