Mange tiltag mod udrejsecenter

Af Vordingborg Kommune
12. december 2018 07:50


Møder med ministre og udvalg, Facebookdebat og underskriftindsamling mod udrejsecenter på Lindholm. Foto: Vordingborg.dk
Kommunalbestyrelsen i Vordingborg – på nær Dansk Folkepartis tre medlemmer – er gået til kamp mod Regeringen og Dansk Folkepartis planer om at oprette et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt.
Så sent som fredag den 7. december havde borgmester Mikael Smed og viceborgmester Michael Seiding Larsen møde med udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg, onsdag den 5 december sendte kommunalbestyrelsen et brev til Inger Støjberg og Finansminister Kristian Jensen (læs brevet) og tirsdag den 11. december har en delegation fra kommunalbestyrelsen foretræde for Folketingets Udlændinge og Integrationsudvalg. Derudover er der oprettet en facebookkampagne med titlen Debat om udrejsecenter Lindholm.

Centeret skal rumme op til 125 udviste kriminelle udlændinge, udlændinge på tålt ophold og fremmedkrigere, som i dag bor på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland. Vordingborg Kommune var ikke orienteret inden finanslovsforslaget og dermed planerne om Lindholm blev offentliggjort fredag den 30. november.

Planerne er indeholdt i Regeringens finanslovsforslag og medfører i perioden fra 2019 til og med 2022 en udgift til ombygning og drift på mindst 759 millioner kroner. Derefter vil driften være 225 millioner kroner om året, hvilket svarer til 1,8 millioner kroner pr. anbragt person på Lindholm mod de ca. 250.000 kroner det i dag koster på Kærshovedgård.

Følg med og deltag i debatten på Facebooksiden Debat om Udrejsecenter Lindholm.

Der er også startet en underskriftindsamling
Deltag her

Kilde: vordingborg.dk

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.