Nak & Æd - en hest på Tærø

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
20. februar 2019 08:07


Hestene på Tærø. Foto: Kresten Fjord
Det meget populære DR-program ”Nak & Æd” med kokken Nikolaj Kirk og jægeren Jørgen Skouboe kommer nu til Bogø hvor afsnittet ”Nak & Æd - en hest på Tærø” skal optages med en camp ved Stenkilde og en tilknyttet lokal jagtkonsulent.
”En fin mulighed for at promovere vores gode natur og gæstfrihed”, udtaler Laurids Hansen fra jagtudvalget under Bogø Lokalråd.

Oplysningerne fremgår af en programmeddelse fra DR´s Naturafdeling. Programchef Ditlev Degn fortæller til Alverdens Nyheder at programmet skal optages i starten af juni og udsendes i efteråret 2019.

Programchefen oplyser at lejren etableres i skovkanten ved Stenkilden og at man hos det lokale jagtkonsortium ”Brothers in Arms” har lejet 3 skydepramme, som skal anvendes for at snige sig ind på hesteflokken på Tærø og Lilleø.

”En hest er dog et meget stort dyr” fortæller Ditlev Degn ” så derfor er planen at skyde og partere et føl – og så hjembringe de dele der skal anvendes til bålmaden – det resterende kadaver bliver liggende til glæde for rovfuglene”.

Til projektet tilknyttes der en jagtkonsulent, men da forhandlingerne omkring honoraret ikke er afsluttet kan han ikke oplyse navnet, men tilføjer at vedkommende er lokalfødt, jagtentusiast og kendt for underholdende – om end ikke nødvendigvis sandfærdige – historier og så kan vedkommendes lægefaglige ekspertise anvendes i tilfælde af uheld.

TV-holdet består af 12 personer og planen er at alle indlogeres på ”Stalden” som også skal levere maden ud-af-huset under optagelserne, for som Ditlev Degn påpeger: ” Vi skal jo tage hensyn til arbejdsmiljøreglerne – og dét egner Nikolaj Kirk´s bålmadskompetencer sig jo ikke lige til – med rustne knive og hans roden rundt i gryden med snavsede fingre”.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.