Årsmøde i Skavankologisk Forum

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
27. marts 2019 16:49


Foto: Andreas Luskus (Shutterstock)
Bogø Idrætscenters konferencelokaler var rammen om en af de helt store danske begivenheder inden for patientforeninger, da Skavankologisk Forum afviklede et velbesøgt årsmøde under temaet ”Skjulte Skavanker”, hvor man blandt andet udpegede ”luft i maven” som årets skavank.
Skavankologisk Forum arbejder for at fremme retten til at leve med skavanker, bryde tabuerne omkring skavanker og modarbejde undertrykkelse og diskrimination af mennesker der må leve med skavanker, herunder retten til at tale om sine skavanker ved selskaber og andre arrangementer.

Formanden for Skavankologisk Forum er Aage Hartenskorn, der selv er en rollemodel, idet han igennem en stor personlig kamp har udnyttet sin skavank – som er en udpræget mumlen - til at blive oplæser i DR – og han fortæller til Alverdens Nyheder at årsmødet var meget vellykket.

”Vi har nu sat fokus på skjulte skavanker – og alle de vanskeligheder de udgør for dem der er bærer – f.eks. i form af bagatellisering eller ”larmende tavshed” når bæreren forsøger at fortæller om det til et middagsselskab” fortæller Aage Hartenskorn og fortsætter: ”Vi havde indkaldt 3 ”vidnesbyrd” til at fortælle deres historier som omhandlede skavankerne sprækkede og tørre hæle, forhøjet svedproduktion og konstant kløe i armhulen. Det var stærke vidnesbyrd om den modstand man møder i sin omverden når man vil synliggøre dem – og især på de sociale medier, hvor flere af deltagerne har modtaget trusler i.f.m. med deres kamp for deres rettigheder og øget synlighed”.

Desuden var der et oplæg fra Skavankolog dr. med., post.doc og Ph.D - Signe Soldberg fra Skelskør Universitetshospital, der fortalte om den nyeste forskning indenfor neglesvamp og nedgroede negle.

Landsmødet førte til at der blev dannet en ”Skavankologisk AktionsFront” (SAF) – som under hashtagget #skjulteskavanker vil arbejde aktivt for at forbedre rettighederne for bærere af skjulte skavanker og ikke mindst at få en officiel godkendelse af en national ”Skavankdag” - som også skal være officiel national flagdag.

Årsmødet udpegede også ”årets skavank” og her løb ”luft i maven” med titlen. I begrundelsen hedder det bl.a. at luft i maven er en meget overset skavank, som en registerkørsel i Sundhedsportalen viser at 1.295.511 danskere rent faktisk lider af - og som har stor betydning for både den enkelte skavankbærer - men også for familie og omgivelser.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.