Færgen IDA og havnerenovering udløser terrorsikring af Bogø havn

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
1. april 2019 06:02


Færgen IDA og havnerenovering udløser terrorsikring af Bogø havn. Foto: Andreas Luskus
Som en konsekvens af EU-direktivet vedrørende terrorsikring vil Bogø Havn blive terrorsikret i forlængelse af arbejdet med det nye færgeleje oplyser Poul Henrik Svenstrup (DF) som er formand i udvalget for Sikkerhed og infrastruktur i Vordingborg kommune.
“Et drastisk og omfattende arbejde, som vil berøre alle brugerne” udtaler Leif P. H. Haulgaard fra Bogø Havns Fællesudvalg.

Baggrunden for terrorsikringen er et EU-direktiv fra 2002, som fastlægger at erhvervshavne, der ombygges og moderniseres på mere end 35 % af molearealet skal terrorsikres. Færgen IDA’ s anløb betyder at havnen karakteriseres som en erhvervshavn. Det er det samme direktiv, der også gælder for flyvepladser og som bla. førte til at flyvepladsen ved Koster Vig blev nedlagt.

Terrorsikringen er omfattende og ærgrer Poul Henrik Svenstrup idet det rent faktisk er en regnefejl, at det nu bliver nødvendigt fortæller han til Alverdens Nyheder.
“Vores beregninger viste at vi ville holde os til 33 % af molearealet, men da vi har reduceret molearealet og anlagt en stenmole i stedet tæller den med - og så lander vi på 38,3 % “ fortæller han og fortsætte: “ Vi har haft anket afgørelsen til EU, men anken er afvist og direktivkravet betyder at hele havnen skal hegnes ind med et 2 meter højt stålhegn og at der ved nedkørslen fra Grønsundvej skal etableres både bom og adgangskontrol - d.v.s. en døgnbemandet vagtbygning med 2-mands vagthold inkl. en bombehund - vagterne skal være bevæbnet med lette håndvåben og porten skal være videoovervåget med bl.a. nummerpladescanner”.

Havnens Fællesudvalg er også stærkt utilfreds med udviklingen og peger på at kunder til havnecafeen, nu skal have bombetjekket deres bil - foruden at al færden på havnen registreres i den nationale terrordatabank. “ Det er jo helt skævt det her” udtaler Leif Haulgaard til Alverdens Nyheder “Bare fordi vi skal ned på havnen og inhalere vores daglige pilsnere og tjekke fortøjningerne, skal vi terrortjekkes af bombehunde og bevæbnede vagter - det er da decideret udansk og da ihvertfald ikke noget der hører hjemme her på vores ø”.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.