Stenen ved nedkørslen til havnen er flyttet frem

Af KWP , Bogø Portalen
18. april 2019 14:18


Den smukke sten der nu skal omdannes til et kunstværk. Foto: KWP
Efter aftale med havnefogeden, og ved brug af de store maskiner der pt. renoverer IDA´s færgeleje, er den store sten ved nedkørslen til havnen blevet flyttet frem på arealet så den ligger frit. Det skyldes, at den skal omdannes til et mindesmærke over 250 året for Bogøs løskøbelse, der finder sted i september.
At stenen er blevet bevaret kan vi takke Christian Bille Nielsen for. Stenen kom til syne da omfartsvejen blev anlagt. Egentlig ville konsortiet der anlagde vejen sprænge stenen. Men Christian fik den aftale i hus, at den kunne blive lagt ved nedkørslen til havnen til pynt.

Og da Skulptursporgruppen begyndte at arbejde med skabelsen af Skulptursporet på Bogø, var det nærliggende, at netop denne sten blev en del af sporet.

Læs også Vordingborg kommune bevilliger penge til mindesten samt Løskøbelsesstenen - dialoggruppe søges

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.