”Gratis overfart for cyklister hele dagen”

Af IDA´s Venner
28. april 2019 08:12


”Gratis overfart for cyklister hele dagen”. Foto: KWP
Det er det bærende tema i ”Store cykeldag” på M/F Ida, og sådan har det været siden den allerførste cykeldag i 2011.

Lørdag 18. maj går det så løs igen, og det bliver blandt andet til tonerne fra det 20 mands store Nykøbing F. Postorkester. Det spiller på havnen i Stubbekøbing. To gange 45 minutter og begynder klokken 12.

Sidste år lancerede vi ”klip i kortet giver en is”, og det blev en succes. Cyklisterne får udleveret kortmateriale, hvor der opgives seks poster. Tre på Bogø og tre på Falster, og er der klip fra posterne, kan man få en gratis is. Sidste år blev der udleveret 300 is.

På Bogø kan man hoppe i vandet på Skåninge Bro og bagefter prøve badernes nye, charmerende sauna. Mellem 11-14 viser badedyrene sauna og badehus frem.

Også Bogø Mølle med café er åben, og da møllehatten ligger på jorden, kan toppen beskues. På første ”Store cykeldag” viste smedemester Leif Nowicki sit skatkammer i Smedestræde frem, og det gør han også i år. Her er ovenikøbet en ganske sjælden skat, en Cadillac fra 1907, som blev bygget til en rig mineejer i USA. Bilen på Bogø er formentlig den eneste i verden.

På Stubbekøbing Havn rejses det store telt, som kan give postorkestret tørvejr, hvis det skulle blive regnvejr, og her er også som altid salg af kaffe og andre drikkevarer.

På det gamle rådhus i Stubbekøbing er der udstilling af Jesper Fyhrs fotos og Lis Søagers tegninger.

Guldborgsund og Vordingborg kommune støtter dagen med tilskud, og er vejret godt sejler M/F Ida nærmest i pendulfart. Rekorden – indtil videre – er 800 cyklister fragtet over Grønsund på den ene dag.

På årsbasis cirka 8000 cyklister .

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.