Nyt fra møllen

Af Bestyreslen , Bogø Møllelaug
22. juni 2019 18:30


Miljøvogn ved møllen. Foto: Bogø Møllelaug
Beboere omkring møllen og trafikanter, der kører forbi, har fra tirsdag aften kunnet se en meget stor, hvid vogn parkeret uden for møllen.

Den kommer fra Viborg, og det er en miljøvogn.

Den står der, fordi møllebyggerne er ved at fjerne asbest fra møllehatten. Arbejdet med asbest kræver, at der tages særlige forholdsregler. Asbest er ikke farligt at røre ved – det kan ikke trænge igennem huden. Men det er farligt at indånde, og derfor skal der arbejdes i beskyttelsesdragter og -værn. Kun max 6 timer ad gangen må man arbejde med asbest, og derefter bad.

I 70’erne var det almindelig praksis at benytte asbest til brandhæmning. Dengang gav det mening, at møllehatten og kroppen blev beklædt med asbest. Senere er man blevet bevidst om, hvor farligt, det er, og derfor iværksættes disse sikkerhedsforanstaltninger, som jo har været med til at udsætte vores restaurering yderligere.

For i dag er der krav om, at det skal væk! Det er hundedyrt – vi fik, som skrevet tidligere, lidt ekstra tilskud - 25% af prisen - fra Slots- og Kulturstyrelsen til hjælp, men møllebestyrelsen har slået krøller på sig selv for at finde udveje for at fortsætte restaureringen. Der er jo ingen vej uden om.

Bestyrelsen

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.