IDA udråbt som historisk monument

Af KWP , Bogø Portalen
30. juni 2019 08:49


Forkvinde for IDA´s Venner Anne-Mette Lysgaard. Foto: KWP
Skibsbevaringsfonden udråbte Færgen IDA til historisk monument i forbindelse med IDA´s 60 års fødselsdag. Det udløste endvidere en stor gave i form af 300.000 kr. til den videre renovering af IDA.
IDA vejer 120 ton og er 30 meter lang. Hun er bygget på Stege Skibsvært i 1959 og motoren er fra Holeby Maskinfabrik. Og så er hun den eneste træfærge i Danmark der sejler i fast rutefart.

Den sidste årrække er IDA renoveret for ca. 10 millioner kroner. Og der er også i fremtiden brug for penge for at holde IDA flydende. Vi opfordrer derfor alle til at melde sig ind i IDA´s Venner og dermed støtte op om ”Damen”. Det årlige kontingent er kr. 100.

Her kan i høre talerne på Bogø Havn i forbindelse med fejringen af IDA. Talerne er Forkvinde for IDA´s Venner Anne-Mette Lysgaard, Havnechef Anne Mette Hommel, Navnemor til ”IDA” Ida Marianne Olsen, Udvalgsformand for Plan og Teknik i Vordingborg Kommune Michael Larsen samt John Walsted fra Skibsbevaringsfonden.Se billeder her

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.