Løskøbelsesstenen skal nu bearbejdes

Af John P. , Bogø Portalen
30. juli 2019 17:44


Billedhugger Stinne Teglhus. Foto: stinneteglhus.dk
Hvis man kører en tur på havnen har man måske bemærket at der på græsarealet ved busskuret nu står en pæn stor sten midt på pladsen.
Den er ikke ny - men er nu rykket frem til en mere fremtrædende placering - og det er fordi den skal anvendes til at være en mindesten for 250 års jubilæet for Bogø´s løskøbelse og financieret af kommunale LUP-midler.

Der er indgået aftale med billedhugger Stinne Teglhus, Hirtshals, der vil arbejde med stenen fra den 14/9 til den 20/9 som et "åbent værksted" og med kommunal "afsløring" den 21/9 kl. 10.00.

Stinnes oplæg er at der indsamles spændende sten i 1 - 5 kg. størrelse som hun anvender på - og omkring - denne store sten. Dette er som en symbolisering af de mange fællesskaber, der skaber "det store" fællesskab.

I den forbindelse vil hun meget gerne have spændende sten indsamlet af de lokale fællesskaber, d.v.s. klubber, laug, foreninger og fællesskaber. Disse sten vil blive registreret og mærket således at der kan udarbejdes en samlet oversigt over fællesskabernes bidrag.

Rent praktisk vil det foregå på den måde at man indsamler en sten - lægger den i en klar plastikpose med en seddel hvorpå man noterer hvilket fællesskab der har indsamlet den og så sender man en mail til jp@johnsonsvej.dk - som derefter koordinerer en indsamling op til at kunstneren starter på arbejdet.

Stinne Teglhus oplæg og CV kan ses på disse links: Hent CV her og Hent oplæg her

- og har man lyst til at være med i en "dialoggruppe" - som skal samarbejde med Stinne i ugens løb er man velkommen til at "melde ind" - tlf. 6114 2969 eller jp@johnsonsvej.dk.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.