Det ses ikke - Man kan ikke se det, men restaureringen af møllen fortsætter stadig

Af Bestyrelsen , Bogø Møllelaug
18. august 2019 08:30


Bundrammen. Foto: Helle Bohnfeldt
I øjeblikket ligger bundrammen til hatten på møllebyggerens værksted i Grevinge, krøjeværket er blevet fremstillet, mens resten af hatten står trist ved siden af møllen.
Møllelaugets bestyrelse venter utålmodigt på svar fra fondene. I juni kom der 25.000 kr. fra Bygningbevaringsfonden af 1975, og vi har lige modtaget 100.000 kr. fra Brebølfonden, så det går langsomt deropad. Men mange fonde er op til et halvt år om at svare, og der mangler fortsat godt 500.000 kr. for at få hat og omgang op igen. Ansøgninger til fondene er for længst afsendt, så vi må væbne os med den tålmodighed.

Bestyrelsen venter også på, at flere møllelaugsmedlemmer melder sig. Sidste år nåede medlemstallet op på 160. I år er der kun 125 indtil nu. Det må kunne gøres bedre. Set i lyset af, at vi kan tælle 269 husstande, som siden 2017 har været medlemmer over årene 2017, 2018 og 2019, kunne det være fantastisk, hvis flere betalte kontingent i 2019, og alle kom igen. Det er værd at huske, at det er medlemmerne i 2019, som ejer møllen.

Den 20. – 23. september fejrer Bogø løskøbelsesjubilæet. Der er Bogø Mølle selvfølgelig også med. Møllen blev løskøbt for 61 rigsdaler i 1769. Se programmet for festlighederne på Portalen. Flere oplysninger om møllens deltagelse følger senere.
Kom nu på banen og bliv medlem af møllelauget, eller forny dit medlemskab, gerne, så medlemstallet sætter rekord!

Bestyrelsen for Bogø Møllelaug

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.