Bogø fejrer løskøbet fra kronen i 1769

Pressemeddelelse , Bogø Lokalhistoriske Forening
8. september 2019 15:10


Bogø fejrer løskøbet fra kronen i 1769
Der er fest i tre dage, når Bogø fejrer, at det er 250 år siden, øen blev løskøbt fra kronen, og fæstebønderne blev selvejere.
Løskøbet var en større operation. Ved auktionen i Stege i 1769 solgte man ikke blot Bogø, men også krongodset på Møn, Nyord, Farø, Tærø, Langø og Masnedø.

Fredag den 20. september kl. 16 i Bogø Skovpavillon er der bogpræsentation, sang med Kirsten Hansen ved klaveret, kaffe, kage à la 1769, tale ved borgmester Mikael Smed, musik og bobler.

På lokalrådets opfordring har den lokalhistoriske forening udgivet en jubilæumsbog med titlen ”Da Bogø blev moderne – 1769-2019”. Den er på 140 sider og bliver præsenteret i Skovpavillonen af forfatteren, Svend Aage Christensen.

I lange linjer tegner den et billede af moderniseringen og dens drivkræfter fra 1769 til i dag. Vi får et par eksempler på de mange nye oplysninger, som forfatteren har hentet frem i arkiverne.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.