Udstilling: Edderkoppekvinderne 09.10.19 - 29.10.19

Af KWP , Bogø Portalen
25. september 2019 12:00


Kvinder i edderkoppespind. Udstiling i Kulturarkaden. Foto: Kresten Fjord
Da ø-fotografen Kresten Fjord ved et tilfælde mødte kunstmaler Poul Janus Ipsen, startede et spændende kunstsamarbejde. I 2018 havde en flok lokale mænd fået den glimrende ide, at der skulle laves en mandekalender af lokale nøgne skønheder på Bogø. Fotograf Kresten Fjord indvilligede i at tage billederne til kalenderen, der fik samlet 20.000 kr. ind til kampen mod prostatakræft.
Én af modellerne til kalenderen var Poul Janus Ipsen og mødet blev til meget mere end et skønt nøgenbillede af den kendte maler. Ø-fotografen var ved mødet i gang med et nyt fotoprojekt, der hed "edderkoppekvinderne" og hurtigt blev ideer til et fælles projekt, hvor fotografiet får tilført maleriske kommentarer.

Mange kvinders største frygt er edderkopper og spindelvæv; bedre kendt som Araknofobi. Til dette fotoprojekt er der brugt lang tid på at finde modeller, der var modige nok til at gå igennem gamle kældre og loftrum fyldt med spindelvæv og lade disse omslutte deres ansigter i nye masker og udtryk. Det udtryk, som fremkaldes, når ansigtet er blevet indkapslet i spindelvæv, er unikt og dragende. Poul Janus Ipsen løfter fotokunsten af edderkoppekvinderne til et nyt niveau. Med hans sikre og moderne malerstreg og små overraskende fremhævelser af objekterne, skabes der fine tilføjelser til fotografiet.

Der afholdes fernisering tirsdag d. 8. oktober kl. 16 i Kulturarkaden.

Kilde: vordingborgbibliotekerne.dk

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.