Gode idrætsmiljøer for piger

Af Vordingborg Kommune
31. oktober 2019 16:59


Gode idrætsmiljøer for piger
En ny undersøgelser fra Sundhedsstyrelsen viser, at kun 6 % af 15 årige piger lever op til anbefalingerne om fysisk aktivitet. Det betyder, at 94 % af pigerne bevæger sig mindre end 60 min. om dagen med moderat intensitet (let forpustet) og mindre end 30 min. om ugen med høj intensitet (svært ved at føre en samtale). De 15 årige drenge er ikke meget bedre, kun 15 % lever op til anbefalingerne.
Til gengæld er teenagerne gode til at sidde stille! De 11-15-årige sidder i gennemsnit 11 timer om dagen og i weekenden 12 timer. Hertil skal lægges 9 timers søvn til regnestykket.

Så der er helt klart en målgruppe der, som I måske kan målrette en indsats imod, og få flere medlemmer i jeres forening. Og husk - Teenagere bevæger sig sjældent fordi det er sundt, men i højere grad fordi det er sjovt og socialt. Vi har vedhæftet inspiration til, hvordan I kan skabe gode idrætsmiljøer for piger.

På Facebooksiden Oplev Vordingborg poster vi i uge 43 et opslag om emnet.

Hvis I har spørgsmål, så er I meget velkommen til at kontakte Frederik Blinkenberg frbl@vordingborg.dk / 40 99 44 84 eller Betina Nymand beny@vordingborg.dk / 30 10 28 91

Rapport fra Sundhedsstyrelsen
Gode idrætsmiljøer for piger

God fornøjelse.

Mange hilsner

Frederik og Betina

Afdeling for Kultur og Fritid
Telefon: 55363636
Foreningsportalen@vordingborg.dk

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.