Bogø MB forbereder sagsanlæg mod staten

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
15. maj 2020 16:10


Bogø MB forbereder sagsanlæg mod staten
Bogø MB, der er sammenslutningen af Bogø´s mobile Bordershops, forbereder nu et sagsanlæg mod staten, da de føler sig diskrimineret ift. at få del i corona-hjælpepakkerne til dansk erhvervsliv.
”Grænselukningen under Corona-krisen har betydet at vi ingen omsætning har haft – men hjælpepakkerne diskriminerer vores forretningsmodel” udtaler talsmanden Jørgen ”taxamand”.

Siden grænselukningen i marts har Bogø´s mobile Bordershops ikke kunnet betjene deres kunder og det har naturligvis også betydet en omsætningsnedgang til 0, efterhånden som de eksisterende lagre blev tømt – men alligevel kan de mobile bordershops ikke få adgang til hjælpepakkerne.

”Der stilles helt urimelige krav om regnskaber for omsætning, moms m.v. – hele vores forretningsmodel er jo netop bygget op om at minimere bureaukrati og administration mest muligt, hvilket jo betyder at vi bare lægger en lille serviceafgift oveni bordershop-varerne og så betaler kunderne kontant ved bagsmækken når vi holder på havnen, så naturligvis kan vi ikke leve op til disse krav – det er her vores forretningsmodel diskrimineres” fortæller udviklingskonsulent Jens Øbo. Han gør også opmærksom på at forretningsmodellen generelt er under pres af et chikanerende statsligt bureaukrati, der på mange måder besværliggør livet for en lille selvstændig erhvervsdrivende i parallelimport-branchen.

”Den chikane har da betydet at jeg både har måttet køre dødskørsel på Rødby`s havneanlæg og flytte min lagerbeholdning til andre lagerhaller” fortæller Jens Øbo.

Jørgen ”Taxamand” fortæller endvidere at man, nu hvor krisen trækker ud, også er bekymret for fremtiden, da man kan konstatere at ellers årelange faste stamkunder nu ses hos konkurrenter som f.eks. Dagli´Brugsen. Her er bekymringen at Bogø MB´s kunder måske opdager fordelene ved også at kunne handle andet end billigt øl, sprut, vin, smøger og slik – f.eks. lotto-kuponer og kanelsnegle.

”Men man skal ikke være i tvivl om at når grænsebommene igen åbner, så er Bogø MB klar igen – vi har trofaste kunder, der efterspørger vores service og produkter – og dem er vi klar til at betjene” slutter Jørgen ”Taxamand”.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.