Bogø Vesterskov stiller op igen

Af Holger Hedeslag
1. april 2021 09:50


Bogø Vesterskov stiller op igen
På det viste udsnit med Bogø står Bogø Vesterskov endnu. Den blev fældet 77 år senere, i 1769, for at betale for det meste af købet af krongodset. For også at kunne købe Bogø Mølle måtte bønderne fælde et par ekstra træer. Den kostede 61 rigsdaler. Nu sker det igen – næsten.
Vestreskov blev genplantet og skoven er blevet så stor og værdien af træet har nået en størrelse, at salget af det vil kunne indbringe en god sum penge, som selvfølgelig så skal bruges til færdig restaurering af Bogø Mølle, se anden artikel her på siden.

Formanden for Foreningen Vesterskov Lars S. Kristiansen, udtaler, at man er glad for at kunne hjælpe øens varetegn - møllen og bibeholde den historiske tradition vi har på øen med at fælde skov og rejse penge.

Formanden udtaler, at man herefter vil plante bambus, der er stor efterspørgsel og det vokser hurtigere og vi kan så rejse penge hurtigt til et nyt formål.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.