Kommentar til Facebook opslag og nyhedsquiz lørdag på P4 Sjælland

Af Peter Schrøder, Formand Bogø Vandværk
16. oktober 2021 10:26


DER ER IKKE PESTICIDER I DRIKKEVANDET PÅ BOGØ.
DER ER IKKE PESTICIDER I DRIKKEVANDET PÅ BOGØ.

P4 Sjælland havde onsdag morgen temaet Pesticide forurening i grundvandet.

I udsendelsen oplyses det at der er fundet pesticider i GRUNDVANDET og ikke i DRIKKEVANDET.

Oplysningere har de fra en undersøgelse lavet i 2016 – 2019 af Region Sjælland.

P4 Sjælland brugte så den ”nyhed” i deres nyheds quiz lørdag morgen bare i en meget forkortet form, hvor ikke alle detaljer var med.

Men for at gøre en lang historie kort. Der er ikke pesticider i drikkevandet i det forsyningsområde som Bogø Vandværk dækker.

Vi får jævnligt taget prøver af vandet, både i vores 3 boringer, i vandet vi sender ud i ledningsnettet samt ude på ledningsnettet.

Prøveresultaterne kan i øvrigt ses på Vandværkets hjemmeside: bogøvand.dk/vandkvalitet/vandanalyser.

Hvis det nogensinde skulle forekomme, at drikkevandet på Bogø bliver forurenet vil alle forbrugerne/andelshaverne i Bogø Vandværks forsyningsområde bliver informeret som de første.

Man kan altid kontakte vandværkets formand Peter Fisker Schrøder på 25556239 og ikke via Facebook, hvis man har spørgsmål eller kommentarer vedrørende vandforsyningen på Bogø.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.