Hvad du ønsker, skal du få

Af Alis Graversen , Bogø Portalen
21. november 2022 14:09


Dette er et af Leif’s meget gamle og flotte dukkehuse, som kan opleves i møllen den 27. nov.
I 1973 fik jeg et dukkehus i julegave. Jeg havde kun møbler til at møblere et rum i dukkehuset, men det gjorde ikke noget, for der var energikrise, så dukkefamilien skulle spare på energien og skulle derfor alligevel stue sig sammen i et enkelt rum.
Havde jeg levet 100 år tidligere, så havde jeg med sikkerhed ikke fået så stor en gave. Det var nemlig kun børnene i de velstillede familier, der fik så store julegaver. Hvis de var heldige, kunne de få en tinsoldater, et komfur i dukkestørrelse, Dannebrog og en hest. Dengang var det krigen, som satte nationalromantikken på dagsordenen, når der skulle ønskes julegaver.

Jeg har ikke længere mit dukkehus, men heldigvis har vi smeden Leif Nowicki her på Bogø, som er god til at samle og gemme på gammelt legetøj. Han har en af Danmarks største samlinger af historisk legetøj. I Bogø mølle vil det være muligt at se og opleve et udpluk af samlingen. når vi afholder ”Børnenes jul i gamle dage”. Vi har valgt at kalde udstillingen ”Hvad du ønsker, skal du få”.

Læs mere om hele arrangementet her

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.