Vinger på møllen

Af Bestyrelsen , Bogø Møllelaug
9. december 2022 15:43


Foto: Bogø Møllelaug
Restaureringens 5. og sidste etape er påbegyndt, møllebygger Michael Jensen og hans folk har igen indtaget øen og er i gang på møllen.

Og hvordan kan det så gå til? Efter 37 ansøgninger med 27 afslag og 10 positive tilbagemeldinger er der indsamlet godt 1,3 mill. kr. af de godt 1.6 mill., etapen er beregnet til at koste. Der mangler ca. 300,000kr. Det har der stort set gjort siden i sommer, der har mest været afslag. Det giver modløshed.

Nogle af bevillingerne er ved at løbe ud, og der måtte tænkes nyt: Hvad kan møllen få for 1,3 mill. kr., og kan vi få lov til at gå i gang for mindre end fuld finansiering – som har været forudsætning for start indtil nu.

En ansøgning til Slots- og Kulturstyrelsen, om det kan være en mulighed, har givet et positivt svar. Arbejdet med fremstilling og opsætning af vinger og fremstilling af kværn kan derfor gå i gang. Michael Jensen og bestyrelsens er enige om forløb og om, hvad man kan få for 1,3 mill. kr.

Lige nu er møllebyggerne i gang med kværn og maskineri, i februar går de i gang med vingerne på værkstedet i Grevinge, og i april kommer de igen og sætter vinger op!

Hvornår er etape 5 så helt færdig? Det kan vi ikke svare på endnu. Resten af pengene – de 300.000kr – skal stadig findes. Men møllelaugets bestyrelse lover, at I nok skal blive orienteret!

Og så kommer der lys på møllen fra d. 9. december til efter jul. Husk den lille pengekasse ved kassen i brugsen.

En lettet og glad
Bestyrelse

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.