Nyt fra Bogø Mølle

Af Bestyrelsen , Bogø Møllelaug
25. november 2020 07:20


Træ til omgangen. Foto: Helle Bohnfeldt
Møllebyggerne er kommet – noget forsinkede -, men nu er de her. De er gået i gang med genopbygningen af omgangen og bliver her, til den er færdig. Den bliver genopbygget efter forlæg af et gammelt billede fra den gang møllen havde krøjeværket i brug.

Foto: Bogø Møllelaug

De regner med, at arbejdet tager ca. 6 uger. Så julen kommer ”i vejen”, og omgangen forventes først færdig midt i januar. Kig ned forbi møllen og se, hvordan det skrider frem.

Omgangen er etape 3. Derefter kommer etape 4, som er selve kroppen. Restaureringen af den er estimeret til 1.681.776 kr. Det er godt nok mange penge. Bestyrelsen har hjemtaget to tilbud, hvor vores faste møllebygger, Michael Jensen, var den billigste af de to. Restaureringer koster.

Bestyrelsen har sendt 14 ansøgninger ud i verden til etape 4. Der er kommet 2 positive tilbage, Slots- og Kulturstyrelsen og A.P.Møllers Fond og 5 afslag. Så der ventes fortsat svar fra 7.

Støt møllen med 1.000kr og få en spån med navn på den smukke sponsortavle.

Foto: Helle Bohnfeldt

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.