Status på restaurering fra Bogø Møllelaugs bestyrelse

Af Bestyrelsen , Bogø Møllelaug
7. april 2021 17:38


Foto: Helle Bohnfeldt
Den lokale indsamling har betydet, at restaureringen af 4. etape af Bogø Mølle, som er meldt ud, kan starte her i sommeren 2021. Den viser også, at der er stor opbakning til Bogø Mølle lokalt. Det er utroligt dejligt, og det giver bestyrelsen rygskub til det videre arbejde.
Bogø Mølle har desuden den 29. marts modtaget en donation fra Møns Bank Jubilæumsfond på 12.000 kr. til hjælp til 4. etape.

Når bestyrelsen har taget beslutningen om at starte 4. etape op, skyldes det, at arbejdet skal foregå om sommeren, og vi skulle sikre os, at møllebyggeren har plads til vores mølle i sin kalender. Hvis indsamlingen ikke havde givet så stort et beløb, ville arbejdet højst sandsynligt først kunne komme i gang i 2022.

Da regnskabet for etape 3, omgangen, var afsluttet, viste det sig, at der var en rest, som er overført til etape 4. Det er grunden til, at vi den 20/3 turde melde ud, at 4. etape kunne påbegyndes.
At indsamlingen fortsat løber betyder, at vi kan håbe på at skaffe midler til finansiering af reparation af kampestensmuren, da reparationerne helst skal udføres samtidig med etape 4.

Der mangler jo fortsat etape 5: vinger og en kværn, som vingerne skal trække. Så selvom vi er langt i forløbet, er der stadig lidt vej igen.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.