Kickstart skal få børn og unge tilbage i corona-ramte foreninger

Af Vordingborg Kommune
22. april 2021 16:20


Kickstart skal få børn og unge tilbage i corona-ramte foreninger
Foreningerne i Vordingborg Kommune oplever faldende medlemstal blandt børn og unge på grund af corona. Derfor vil Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i samarbejde med foreningerne skabe nye tiltag, der skal få børn og unge tilbage i fællesskaberne.
Politikerne i Vordingborg Kommune vil i samarbejde med foreningerne skabe nye tiltag, der skal få børn og unge tilbage i foreningslivet – oven på et år med nedlukninger og corona-restriktioner. Derfor har formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid, Thorbjørn Kolbo (A) og næstformand Karina Fromberg (V) afholdt inspirationsmøde med repræsentanter fra Vordingborg Idrætsråd og Vordingborg Kommunes Folkeoplysningsråd for at drøfte, hvordan Vordingborg Kommune i samarbejde med foreningerne kan igangsætte en proces, der skal få børn og unge tilbage i foreningsfællesskaberne.

”Vi vil skabe de bedste betingelser for, at vores børn og unge kommer tilbage i foreningslivet. Vordingborg Kommune har et spændende og mangfoldigt foreningsliv, som tilbyder nærende oplevelser, aktiviteter og fællesskaber for vores børn og unge. Og det ønsker vi, at så mange børn og unge som muligt får glæde af – også på den anden side af corona,” siger Thorbjørn Kolbo (A).

Også Karina Fromberg (V) understreger, at man fra politisk side arbejder på at få flere børn og unge tilbage i foreningslivet:

”Foreningslivet har været hårdt ramt af corona-krisen, og det er vigtigt for os, at vi understøtter foreningerne i at tiltrække børn og unge, der kan få glæde af de mange spændende aktiviteter, de tilbyder.”

Thorbjørn Kolbo (A) og Karina Fromberg (V) peger begge på, at de vil arbejde videre med de mange gode ideer, som mødet med repræsentanterne fra foreningslivet er kommet med.

Samtidig vil politikerne gerne invitere alle foreninger, der har forslag til, hvordan foreningerne fremover kan tiltrække børn og unge til foreningslivet, til at sende deres input og ideer til Afdeling for Kultur- og Fritid i Vordingborg Kommune. Ideerne skal sendes til: foreningsportalen@vordingborg.dk senest 10. maj 2021.

Arbejdet med at tiltrække børn og unge til foreningslivet i Vordingborg kommune er et led i større proces med at skabe bedst mulige vilkår for foreningerne under corona-krisen. Tilbage i februar besluttede Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid blandt andet en midlertidig ændring af tilskudsordningen, således at foreningerne har fået mulighed for at søge samme tilskud, som de fik forrige år. På den måde er foreningerne blevet hjulpet økonomisk igennem corona-krisen, i stedet for at blive ’straffet’ for manglende aktiviteter.

”Det er vigtigt, at vi også på den anden side af corona kan tilbyde vores borgere et bredt udvalg af aktiviteter og oplevelser gennem vores mange foreninger. Derfor er vi også meget glade for de mange input, vi allerede har fået fra vores foreninger, til hvordan vi hjælper dem i denne svære tid,” siger Thorbjørn Kolbo.

For uddybende information kontakt venligst:
Thorbjørn Kolbo (A), Udvalgsformand, tkolbo@vordingborg.dk,22163635
Julie Elmhøj Woetmann, Kommunikationskonsulent, juwo@vordingborg.dk

Kilde: Vordingborg Kommune

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.