Bogø kollegiet Lukker ned, desværre!

Af Bestyrelsen
17. maj 2021 18:56


Foto: Bogø Kollegiet
Som I alle ved, så har vi haft et Bo-sted / Bogø Kollegie for unge mennesker siden 2017.

Men nu bliver vi nød til, at lukke Bogø Kollegiet ned.

Dette skyldes, at Bogø Kostskole er blevet pålagt af STUK (Styrelsen for Undervisning og Kvalitet), at opsige alle lejemål, som ikke bebos af skolens nuværende ansatte.

Skolen må altså ikke udleje boligen til Kollegiet længere og derfor er vi / Bogø Kollegiet blevet opsagt af vores lejemål hvor Bogø Kollegiet holder til.

Det er en sag, som munder ud af en anden Kostskole / Havregården og dennes sag i pressen, som desværre har vist sig, at være en rigtig dårlig sag for mange Kostskoler, hvor alle Kostskoler bliver kigget igennem og om de gør det på den rigtige måde. Og nu bliver vores Bogø Kollegie også ramt.

Så Vi i bestyrelse har haft nogle travle måneder på det sidste,
Vi har prøvet alt, virkelig alt, i at redde Bogø Kollegiet, men desværre nej.

Vores fastansatte daglige leder er blevet opsagt af hendes stilling og de 3 unge som bor på kollegiet / Bogø Kollegianere har fået besked om, at Bogø Kollegie lukker helt ned til den 31/7-2021 og det vil sige, at de skal ud og finde et andet sted at bo.

Vi i bestyrelsen er rigtige kede af hele denne situation, som alle er kommet i, men vi bliver nød til at følge anvisningerne fra STUK og ligeledes er Skolen rigtig ked af denne løsning også, lige som os.

Vi er en helt ny bestyrelse og havde store planer om Bogø kollegiet.

Vi har prøvet at se på alle muligheder, om vi kunne finde et andet hus hvor de 3-5 unge mennesker kunne bo, men desværre er der ikke nogen huse her på Bogø af den størrelse som vi har brug for, for at kunne køre Bogø Kollegiet videre og ej økonomi til at købe et hus, så derfor lukker Bogø Kollegiet ned.

Vi ønsker alle det bedste og håber meget på, at alle har fået gode ting med fra dette fantastiske sted, et godt bo sted og vi håber at alle kommer godt videre i livet og Husker Bogø Kollegie for den bedste tid i deres liv.

Mvh Bogø Kollegie bestyrelse,
Chris, Peter og Jesper.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.