Cykelsti på Bogø VII

Af Allan Tjørnemark
14. november 2021 11:19


Foto: Allan Tjørnemark
Midt- og Vestsjællands Politi har rejst tiltale mod Kragerup Gods, viser et anklageskrift, som TV2 ØST har fået aktindsigt i. Ifølge politiet havde Kragerup Gods ikke styr på sikkerheden. En faldulykke resulterede i en knust fod og bækken, tre brækkede ribben og flere brækkede lændehvirvler. Skriver TV2ØST.
Jamen hvad så med trafiksikkerheden for cyklister på Grønsundvej over Bogø? Her har du 10 cm sikkerhed, når du som cyklist overhales af en lastbil. Det svarer til hvad du kan spænde over med tommel og pegefingeren. Eller bredden af den hvide stribe i højre side af vejbanen. Og lastbiler er der rigeligt af. Se foto.

Det er Vordingborg Kommune, der har ansvaret for vejen, som jeg forstår det. Kan man? Bør man? Melde kommunen til Arbejdstilsynet for pligtforsømmelse. Er kommunen erstatningsansvarlig ved en ulykke? Ligesom Kragerup Gods. Eller skal kommunen skynde sig og opsætte skilte med ”Cykling Forbudt” på Grønsundvej fra Farøbroerne til Fanefjordgade på Møn? Der mangler ligesom også nogle skilte, vi kan holde øje med, når vi kører strækningen (på ironisk, der er rigeligt med skilte).

Den planlagte cykelsti er for kort, gælder kun hvor oversigtsforholdene i forvejen er bedre, trafikken mindre og er bestemt for tyske cykelturister Berlin-København mere end kommunens egne borgere.Mvh Allan Tjørnemark
allan@tjoern.dk
40526165

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.