Bøf og Bio med Bogø Portalen

Af Annette Jersholm , Bogø Portalen
19. december 2021 09:37


Bøf og Bio med Bogø Portalen. Foto: Pressefoto
Sidste fredags drog 23 glade, sultne, tørstige og forventningsfulde bogø’er afsted med bus til Bøf og Bio i Stege iført mundbind, medbringende gyldigt Coronapas og med behørig afstand.

Vi startede hos Slagter Stig, hvor alle fik stillet sulten og slukket tørsten. Vi fik dejlig mør kalveculotte og svinekam - samt alt hvad hjertet kunne ønske sig af grøntsager, lækre salater, kartofler og saucer fra den appetitlige buffet.

Da alle havde indfriet deres gæld for de indtagne våde varer, maden var jo på Bogø Portalens regning, gik turen videre denne gang til fods ind til naboen Stege Bio. Her skulle vi se filmen ”Den næstsidste”.


Foto: Pressefoto

Jf. planen var det meningen, at filmens instruktør Jonas Kærup Hjort skulle have introduceret deltagerne til hans filmiske univers og have fortalt os om filmens tilblivelse og ikke mindst tankerne bag den.

Desværre var Jonas blevet forsinket og kunne først komme efter filmen. Det gjorde, at forsamlingen var noget uforberedte på den filmoplevelse, som så rullede over lærred. Man kan vel sige, at vi så filmen forlæns og forstod den baglæns efter Jonas fortælling, da filmen var slut.

Filmen ”Den næstsidste” er Jonas Kærup Hjort debut som spillefilminstruktør. Det er en absurd og sort-humoristisk fortælling om et menneskes rejse ind i mørket: Jonas Kærup Hjort debuterer med spillefilm | Det Danske Filminstitut (dfi.dk).


Jonas Kærup Hjort. Foto: Pressefoto

Oplevelsen var sort/hvid, dyster, mørk, voldsom, fascinerende, skræmmende, underholdende og meget anderledes. Jonas Karup Hjort fortalte efter filmen, at han hele sit liv har været særlig sensitiv, og lidt af angst og OCD. Filmen var han visualisering af, hvor vanvittig overvældende og intimiderende verden er, når man har hans udfordringer - samt hvor svært det kan være at forstå og navigere i livet.

Og visualisering må siges at være lykkes, man kunne mærke filmen fysisk i kroppen både i billeder og det meget dramatiske og musisk spændende lydspor - for enkelte var det så voldsomt, at de måtte forlade salen. En meget dramatisk biografoplevelse, der på godt og ondt var noget ud over det sædvanlige. Det var godt, at Jonas Karup Hjort nåede at kommer og fortælle om filmens tilblivelse, da den var slut - det fik i hvert tilfælde sat rammerne på plads for min egen forståelse af filmen.

Filmen er smal film, den er produceret med støttemidler fra New Danish Screen.

New Danish Screen har til formål at støtte udvikling af manifesterede talenter.
Ordningen skal styrke talentudviklingen i dansk film og skal sikre den fremtidige udvikling af dansk film, så dansk film bevarer sin originalitet, mangfoldighed og dynamik. NDS skal gennem støtte til low budget filmproduktioner udvikle talenter, der allerede har manifesteret deres talent gennem frembringelse af film eller andre audiovisuelle produktioner. Der kan læses mere her om formålet.

Og selvom filmen skilte vandene blandt deltagerne, så afspejlede den livlige debat i bussen på vejen hjem, at filmen havde gjort indtryk på alle. Det må siges, at være kunsts styrke, meninger brydes, oplevelsen er individuel og der skabes debat.

Tak for en dejlig aften i godt selskab - det var superdejligt at høre fra deltagerne, at de er friske på nye kulturelle oplevelser med Bogø Portalen, når der byder sig en lejlighed til dette i fremtiden.

Kærlig hilsen
Annette Jersholm

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.