Igen forsinkelser på møllevinger

Af Bestyrelsen , Bogø Møllelaug
29. august 2023 13:00


Foto: Helle Bohnfeldt
Alle kan se, at Bogø Mølle ikke har fået vinger op i august som lovet.

Fire repræsentanter fra møllebestyrelsen drog derfor d. 25. august nordpå til møllebygger Michaels værksted i Grevinge for at få en forklaring.

Der lå møllens lange, smukke laskede vinger og var ved at få boret de huller, som hækværket skal sidde i. Og hullerne er forklaringen på den langvarige forsinkelse.

Sværdet til den specielle maskine, som er opbygget af Michael, og som skal fremstille hullerne, var defekt. Det er af stål og findes ikke i handelen, men skal specialfremstilles i Schweiz. Sværdet blev bestilt i marts måned, leveringen er blevet udskudt igen og igen og er først kommet frem for tre dage siden. Derfor forsinkelsen.

Ja, der har været mange forhindringer og forsinkelser på restaureringsvejen. Men restaureringen er også omfattende.

Vingerne er ved at blive færdiggjort. Mange af de mindre delelementer er fremstillet.

Men der er en dansk mølle i Japan, der skal restaureres her i efteråret. Restaureringen er aftalt, container med materiale fragtet afsted, og det er vores møllebygger, der skal udføre arbejdet, da han var med til den oprindelige opbygning.

Det skubber arbejdet på Bogø Mølle – vi må desværre kigge helt ind i 2024 efter vores vinger. Men i januar, hvis vejret tillader, kommer de forhåbentlig op.

Der er små gode sider ved forsinkelsen. Douglastræet, som vingerne fremstilles af, får lov til at tørre op i næsten et år før opsætning. Og økonomien til resten af etape 5 er næsten på plads. Det sidste bl.a. takket været de lokale donationer!

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.