Surfspot Farø

Tjek vejret direkte på Surfspot Farø: http://vejret.bogø.eu eller http://vejret.4793.eu

Kite- og Windsurfing Surfspot Farø


Surfspottet på Farø er et af nordeuropas bedste spots til kitesurfing og er ganske udmærket – trods forholdsvist lavt vand - til windsurfing også. Der blæser som regel en god vestenvind fra Farøbroen ned mod spottet og der surfes på begge sidder af dæmningen mellem Farø og Bogø.

Selve spottet er kun få minutter fra motorvejen E45 mellem København og Rødby med en fantastisk udsigt til Farøbroen. Der er masser af god tilrigningsplads på begge sider af Grønsundvej, der kører på langs ad spottet. På den sydvendte side er spottet kendetegnet ved nogle få hjulspor, der markerer indkørslen til spottet, hvor der er sikkert for biler at køre de få meter ned til vandet uden at køre fast. Det sydvendte spot er kendetegnet ved oftest at have pålandsvind og har lavt vand ca 50m ud mod Grønsund der gør det muligt også for nybegyndere at surfe langs stranden i sikre omgivelser.

På den nordlige side – lige overfor hjulsporende mod sydstranden - vil flere hjulspor tydeligt markere nedkørslen til spottet. Den nordlige side er kendetegnet ved meget lavt vand ca. 200m ud fra strandkanten, og der kan surfes i hele Kalvø Strøm mellem Farø og Sjælland.

Der er mulighed for at proviantere og gå på toilettet lige ved spot’et på Farø Vad Cafe, der også serverer en kiteburger eller en sandwich til de sultne. Ellers har Bogø en Brugs på Bogø Hovedgade 5 minutter derfra i bil.

Udlejning og kurser:
Der tilbydes ugentligt kurser i både wind- og kitesurfing i sommerhalvåret på Surfspot Farø. Kurserne udføres af profesionelle instruktører fra Surfcenter Falster, der har uddannet wind- og kitesurfere i mere end 10 år. Surfcenter Falster har kontor på feriestedet Marielyst.

Kursus:
Der tilbydes kurser på alle niveauer, også privattimer:
Windsurfing Intro (1 dag)
Windsurfing Basic (2 dage)
Kitesurfing Basic (1 dag)

Udlejning:
Der udlejes både kitesurfing og windsurfing udstyr til både begyndere og øvede.

For mere information og booking, kontakt:
Surfcenter Falster
Tlf: +45 23603026
Email: info@surfcenterfalster.dk
Hjemmeside: surfcenterfalster.dk