Heli-turismen rammer Bogø

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
10. oktober 2016 16:03


Sikorsky-S-92 - fra Native HeliExplorer Business Ltd. Foto: Andreas Luskus
Fra juli 2017 bliver Bogø By et krydstogtmål, for rejseselskabet " Native HeliExplorer Business Ltd." fremgår det af en artikel i rejsemagasinet " World & Travel". Selskabet har planlagt 20 besøg henover sæsonen og vil kunne landsætte op til 20 gæster pr. gang.
"Et meget stor og unik chance for det lokale turisterhverv" udtaler formanden for eventudvalget under Bogø lokalråd, Erland Stavnskjær og borgmester Knud Larsen til rejsemagasinet.

Rejseselskabet "Native HeliExplorer Business Ltd." med base i London, er aktiv i 18 lande over hele verden og har specialiseret sig i at tilbyde antropologiske og meget eksklusive helikopterbaserede krydstogter, hvor rejsedeltagerne får et unikt indblik i specielle og usædvanlige folkeslags liv og levned - som f.eks. Hovedjægerne på Fiji og Kleti-folket, der lever på den Mongolske Tundra - og altså nu også Bogø' lokalsamfund.

"Bogø-samfundet vil være særdeles interessant for vores gæster, som kommer fra den internationale finanssektor" fortæller direktør Leslie Profiteer i artiklen "Foruden nogle specifikt finansielt orienterede foredrag om business development på Bogø vil det at besøge et samfund med fællesskab, sociale foreninger og ikke mindst ulønnet og frivilligt arbejde være fuldstændig eksotisk - og med indtagelsen af en færdigsmurt madpakke fra ”Stalden” samt en lunken dåseøl på Camønospottet ved Bogø Mølle vil det tendere til en survival-experience".

Rejseselskabets direktør fik ideen til krydstogtet, da han mødte borgmester Knud Larsen
på en champagne-brunch under kommunens økonomiudvalgs årlige budgetseminar på Bahama-øerne. "Jeg fik bl.a fortalt direktøren at Bogø havn havde en "kongebro", hvor dronning Magrethe og prinsgemalen havde gjort landgang - og lige det var en detalje som fangede hans opmærksomhed" fortæller en begejstret borgmester til rejsemagasinet.

Efter planen vil den luksuriøse Sihorsky-S-92--helikopter skulle lande på ”Staldens” græsplæne – hvor gæsterne får kaffe og et foredrag om dansk restaurantdrift, hvorefter deltagerne skal gå til Dagli` Brugsen, hvor varehusdirektør Ulrik Bonnerup skal fortælle om profitmaksimering og landhandel, inden en unavngiven Bogø`er skal fortælle om kunsten at undgå at betale skatter og afgifter i et gennemkontrolleret velfærdssamfund. Endelig sluttes der af med et oplæg om frivilligt arbejde fra Hans Rasmussen (Bogø Mandeloge) sammen med madpakken og en dåseøl på Bogø Mølle inden selskabet tager Færgen IDA til Stubbekøbing, hvor de afhentes på havnen og flyves tilbage til Swinoujsie i Polen, hvor selskabet er indlogeret på det legendariske Kaiser Spa Hotel Zur Post.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.