Bugt nord for Bogø får sit gamle navn tilbage på få timer

Pressemeddelelse , Bogø Lokalhistoriske Forening
4. april 2017 12:27


Kartotekskort
Allan Tjørnemark nyder dagligt udsigten over Stillingebæk Bugt nord for Bogø. Men for nogle dage siden sad han bøjet over gamle og nye kort og undrede sig over, at bugten hed Stillingebæks Bugt på de gamle kort, men Skillingebæks Bugt på de nye.
Han delte sin forundring med Svend Aage Christensen fra Bogø Lokalhistoriske Forening, som straks rettede henvendelse til Forvaltningsdata i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering og spurgte, om der kunne gives en forklaring på navneskiftet.

Styrelsen levede smukt op til sit navn, og få timer senere tikkede svaret ind fra Forvaltningsdata, som administrerer registeret Danske Stednavne. Man meddelte, at navneændringen måtte tilskrives en fejllæsning, og at det nationale register over stednavne ville blive rettet, så Stillingebæks Bugt nord for Bogø kunne få sit oprindelige navn tilbage på fremtidige kortudgivelser.

Samtidig var Styrelsen så venlig at fremsende kopi af det gamle kartotekskort, som havde dannet grundlag for posten i Danske Stednavne.


Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.