Ny naturfilm om Grønbroget tudse

Af Vordingborg Kommune
21. april 2017 15:23


Se 2. film i rækken om Vordingborg Kommunes sjældne padde-arter. Foto: vordingborg.dk
Denne gang skal vi møde den Grønbrogede tudse, også kendt som fløjtetudse på grund af dens fantastiske fine trille eller ”fløjten”, som kan høres netop nu i kystnære vandhuller.
Den grønbrogede tudse kan blandt andet opleves på Trellemarken eller voldgraven ved Borgcentret i Vordingborg, hvor der begge steder lever en lille og sårbar bestand. Grønbroget tudse findes også på Svinø, Avnø, Knudshoved, Bogø og på Vestmøn.

Filmen fortæller, hvordan du kender arten, hvordan den lever og om Vordingborg Kommunes arbejde med at beskytte arten og dens levesteder.

Den grønbrogede tudse er en af de arter kommunen har et særligt ansvar for, og derfor etablerer vi i disse år nye levesteder i form af vandhuller og vandhuls- restaurering bl.a. på Bogø.

Læs mere om grønbroget tudse og hvor du kan finde den i rapporten "Padderegistreringer i Vordingborg Kommune".


Grønbroget tudse from Chilbal Film / on Vimeo.

Vi er altid interesseret i at høre om fund af Grønbroget tudse. Du er velkommen til at kontakte naturmedarbejder Carsten Horup på Tlf. 55 36 24 91.

Kilde: vordingborg.dk

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.