#METOO bølgen rammer Bogø

Af Andreas Luskus , Alverdens Nyheder
16. januar 2018 17:33


#METOO bølgen rammer Bogø
Med et opslag under #MeToo, hvor Vibeke Gønsborg står frem med en fortælling om hvordan hun har følt sig krænket og forulempet af en tidligere Brugsuddelers gentagne og meget korporlige – og stærkt uønskede - tilnærmelser er verdensbevægelsen #MeToo nu også kommet til Bogø. COOP Danmark har ikke ønsket at kommentere sagen.
#metoo fænomenet, der igennem det sidste ½ år har bragt kvinders vidnesbyrd om overgreb og krænkelser – og fået afsat magtfulde mænd overalt i verden – har nu også ramt Bogø. Det er Vibeke Gønsborg fra Lysegården, der i et opslag på #metoo står frem og fortæller om hvordan hun blev både krænket og forulempet af brugsuddeler Cornelius Møller – som var instruktør - da Bogø Dilettantforening opførte lystspillet ”Landmandssønner” i vinteren 1968 – hvor den dengang 20 årige Vibeke Gønsborg havde den kvindelige hovedrolle som adoptivdatteren Martha.

”Cornelius benyttede hele tiden sin magtposition til at komme i enrum med mig og virkede ofte ganske eksalteret når vi talte sammen og insisterede hele tiden på at vi skulle øve i enrum – specielt scenerne med kram og kærlighed” fortæller Vibeke Gønsborg ” Under selve forestillingen ville han hele tiden rette på min udklædning, specielt min BH, der var blevet gjort ganske fyldig med avispapir. Under det efterfølgende bal, blev han noget beruset og trængte sig hele tiden på og pressede mig bl.a. op i hjørnet i anretterummet og forsøgte at kysse mig og fik også klemt mig på ballerne og rodet på mine bryster – under påskud af at han elskede mig og med et løfte om at han kunne fremme min karriere inden for teatret”.

Forkvinden for den kønspolitiske kamporganisation GKPK (GammelKommunistisk PrimalKomité), den finskfødte Tasainen Rinnassa, udtaler i en pressemeddelelse til Ritzau at Vibeke Gønsborgs opslag ” atter er et klokkeklart vidnesbyrd om hvordan mænd igennem alle tider har anset kvindekroppen som et legalt seksuelt objekt for deres selviske behovstilfredsstillelse – et forhold som skriger på at staten griber ind med lovpligtige samtykkeerklæringer før en mand kan gøre tilnærmelser til en kvinde”.

Krænkelserne har haft store konsekvenser for Vibeke Gønsborgs seksualliv fortæller hun i et interview til det kønspolitiske tidsskrift ”Axila”. Hun fortæller således at på trods af at hun og hendes nu afdøde mand, Hermann, der var mælkerutebestyrerer, i en årrække forsøgte sig med flere ugentlige samlejer, har hun ikke kunnet opnå de samme dybe orgasmer som de andre kvinder i Tekstillauget fortæller om når de mødes. Til gengæld blev resultatet af anstrengelserne så til 9 børn og 23 børnebørn – hvilket hun er meget tilfreds med.

Cornelius Møller bor i dag på plejecentret Bølgedalens demensafsnit i Borre og har ingen erindring om hændelserne, men hans datter fortæller at han er meget, meget glad for at klemme og kramme personalet. Man tager det dog ikke personlig op, fortæller datteren – specielt ikke efter at han under et politikerbesøg krammede DF`s Reino Rahn på brysterne og kaldte dem for ”et par prima balloner”.

Af pressemeddelelsen fra den kønspolitiske kamporganisation GKPK fremgår det endvidere at de 3 tilbageværende medlemmer af landsorganisationen planlægger et solidaritets- og støttearrangement, hvor man lørdag den 2 februar, vil gå i fakkeltog fra Bogø Mølle til forsamlingshuset og afsynge den legendariske ”Kvindesangen” fra fakkeltoget i København 1971 – som blev skrevet på melodien ”Sov Dukke Lise” – og hvor første og sidste vers lyder som følger:

KVINDESANGEN:

1. Vågn lille Lise
vågn og stå op
syng til vi vækker
samfundets top.
Bryd fra dit fængsel
vågn og stem i
slut er din trængsel
vågn og bliv fri.

5. Kom alle søstre
vis vor vi står
nu har vi slumret
i 3000 år.
Rejs jer og kæmp
for kvindernes kår
kun ved vor enhed
bliver friheden vor.

Alverdens Nyheder har ingen intention om at have den mindste tilknytning til virkelige begivenheder og benytter sig af det pure opspind. Er der nogen form for lighed med virkelighedens personer og hændelser må det tilskrives rent held.

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.