Sommernyt fra Bogø Mølle

Af Bestyreslen , Bogø Møllelaug
2. juli 2019 05:57


Bogø Mølle. Foto: Helle Bohnfeldt
Den 29. juni blev Færgen Idas 60 års jubilæum fejret. Der var aktiviteter på begge sider af Grønsund og rigtig mange mennesker. Dagen sluttede på Bogø Mølle med stor succes til lyden af Sophisticated Ladies. Stor tak til Bogø Lokalråd og Bogø Jazzfestival, der gjorde det økonomisk muligt.
Bestyrelsen har for et par måneder siden søgt Nordea-fondens Lokalpulje om en bevilling på 7.000 kr. til formidling om Bogø Mølle, dens historie, opbygning og restaureringsproces. Den 20. juni modtog vi tilsagn på beløbet.
Pengene skal bruges til indkøb af en 43 eller 49 tommer skærm med højtalere, en Intel Computer Stick, tastatur og mus, som vil blive opstillet på møllen. Når møllen er åben, kan man så se de billeder, som efterhånden findes om restaureringen, og de, som kommer til i løbet af processen.
Desuden vil man kunne se historiske billeder med ledsagetekst fra Lokalhistorisk Arkiv vedrørende Bogø Mølle, samlet og velvilligt stillet til rådighed af Svend Aage Christensen, som også har rådgivet med hensyn til det nødvendige udstyr.

Den 24. juni modtog møllerestaureringen endnu 25.000 kr. Denne gang fra Bygningsbevaringsfonden af 1975. Det tager sin tid, men lidt efter lidt kommer der penge ind, så restaureringen kan fortsætte.

Bogø Møllelaugs bestyrelse

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.