BOGØ JAZZFESTIVAL 5. – 8. september 2019

Af Nicholai Wæhrens , Bogø Jazz Festival
2. august 2019 16:08


Paul Banks Trio gæster Bogø Jazz Festival 2019. Foto: Pressefoto
En ny festival nærmer sig og vi kan næsten ikke vente. Vi skal til vores jubilæums festival nyde en masse dejlige, dygtige og ekvilibristiske musikere. Et stort program venter os og i år vil gryderne simre torsdag og fredag og vi skal, som vi plejer, nyde Restaurant Staldens JazzBuffet om lørdagen.
Som noget nyt, åbner vi dørene til skovpavillonen søndag kl. 1200 hvor I er velkomne til, at medbringe Jeres frokostkurv og vente på, at Sophisticated Ladies indtager scenen til vores jubilæumskoncert kl. 1330.
Billetsalget er startet på wpf.dk og fra torsdag d. 1. august vil det også være muligt at købe billetter i Dagli´Brugsen på Bogø og på Møns Museum.

Vores jubilæums program ser sådan ud.

Torsdag d. 5. kl. 2000: NORBERT SUSEMIHL'S JOYFUL GUMBO
Norbert Susemihl- Trompet, flygelhorn, vocal
Chris Tanner- clarinet, sax, vocal
Hans Ingelstam- Trombone
Mads Søndergaard- Piano
Jens Kristian Andersen- Bas
Andreas Svendsen- Trommer

Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo tager os på en fascinerende musikalsk oplevelse, 100 års jazz-rejse til New Orleans. Vi skal fornemme tilstedeværelsen af Joe King Oliver, Louis Armstrong, Sidney Bechet, Jelly Roll Morton og en række andre legender fra den klassiske periode i Jazzens historie. Vi skal også igennem dem, mærke og nyde den fantastiske trompetist Bunk Johnson, som var en af nøglefigurerne i den klassiske periode af Jazz.

Fredag d. 6. kl. 1100: BØRNEJAZZ SURPRICE
I år skal vi have en oplevelse ud over det sædvanlige og vi glæder os til at kunne byde velkommen til ????? ja det bliver en overraskelse ??

Fredag d. 6. kl. 2000: MIRIAM MANDIPIRA MED KJELD LAURITSEN TRIO
Miriam Mandipira – Vocal
Per Gade – Guitar
Søren Frost – Trommer
Kjeld Lauritsen – Hammond orgel

Vi kan simpelthen ikke undvære MIRIAM MANDIPIRA med Kjeld Lauritsen Trio, en oplevelse som bare passer så godt til vores jazzfestival. En fredag aften med soul, funk, jazz og selvfølgelig super sound.

Lørdag d. 7. kl. 1600: FAVNE FEAT. GUNHILD ØIBAKKEN PEDERSEN
Gunhild Øibakken Pedersen- Guitar, vocal

Favne inviterer dig ud i naturen og helt ind i hjertekulen, der hvor dine sanser vækkes til live af bøgetræets store mørke krone, af den søde duft fra mosset og fuglenes sang i trætoppens ekko.
De ældre danske sange rummer uhørt smuk lyrik, tilhører os alle, men få kender til dem. Vi skal for et øjeblik ”lægge” os ned i skovens bund og lytte, når Favne og hendes guitar blotlægger vores danske poesis rødder for os.

Lørdag d. 7. kl. 1730: JAZZMULD
Nicolai Majland- Piano
Jakob Lind Lauritsen- Kontrabas
Jesper Uno Kofoed- Trommer.

Musikken fra JazzMuld er en rejse ind i det vildtvoksende jazz-landskab, med de sidste århundreders danske sangskat under armen. Repertoiret er hentet fra bla. Højskolesangbogen, revyviserne og film-klassikerne. Trioen består af klaver, kontrabas og trommer – en lyd ”... af sprøde harmonier, toner fra den dybe skovbund og trommeswing fra fjerne sletter”, som en anmelder skriver.

Lørdag d. 7. kl. 2030 PAUL BANKS TRIO
Paul Banks- Guitar og Vocal
Kristian Jørgensen- Violin
Thor Backhausen- Harmonica

BANKS, JØRGENSEN & BACKHAUSEN er ægte spillemænd.. Overdreven og højtidelig respekt for oplægget er ikke trioens varemærke; spilleglæden er i højsædet i et udtryk som er umiskendeligt deres eget. En koncert med trioen kan byde på blues, samba, jazz standards, folk, gospel, originale kompositioner, ragtime og country. Stilen?.........stilforvirring! Men bundet sammen af virtuos musikalitet og oprigtig spilleglæde.

Søndag d. 8. kl. 1330 SOPHISTICATED LADIES
Marie-Louise Schmidt- Piano
Helle Marstrand- Kontrabas
Benita Hastrup- Percussion/Trommer

Vi byder vores 3 dejlige Sophisticated Ladies velkommen på vores intime scene i Skovpavillonen, en helt unik oplevelse. Alvor, humor, engagement og musikalsk overskud er de centrale elementer i en musikalsk rejse der bringer både tårer og smil frem. "En fantastisk vitamin indsprøjtning" som en af deres mange glade koncerttilhængere sagde efter en koncert til Copenhagen Jazz Festival. Vi er klar.

Og I kan købe jeres billetter lige her på wpf.dk

FORLØBIGE SPONSORER TIL PROGRAMMET:
DANOPULJEN, PORTALEN, PIANOVÆRKSTEDET MATTSSON & MCGEHEE, BOGØ VARESERVICE, FILTENBORG EL, MØNS AUTO, DAGLI´BRUGSEN BOGØ, STOP 42 - MÅSKE DEN BEDSTE PAUSE, XL MØENS TØMMERHANDEL, BOGØ BILCENTER, BOGØ BILSYN, WÆHRENS PIANO, DIN TANDLÆGE MØN, MØNS BANK, CAFÉ BARTOF, TINA´S BINDERI, BOGØ TIDENDE

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.