Folk valfarter til sommerhusene på Bogø

Af Jesper Kamp Kruse
21. marts 2020 07:41


Foto: campaya.dk
Her hos sommerhussøgemaskinen Campaya har vi det direkte indblik i den aktuelle belægningsprocent i sommerhusene på Bogø.

Vores søgemaskine rummer størstedelen af de danske udlejningssommerhuse, og vi har 36 sommerhuse på Bogø, så dataen giver et godt indblik i den aktuelle situation i sommerhusene.

Pr. dags dato kan vi se, at 91,7 procent af sommerhusene på Bogø er optagede. Det er lige nu en af de højeste belægningsprocenter i landet. Tendensen fortsætter i de kommende uger frem mod påske, hvorefter der igen bliver mere plads i sommerhusene.

Tallene dækker både ejerbrug og lejerbrug, og tallene er bemærkelsesværdigt høje for tidspunktet, for lige nu er det jo kun danskere, der er ude i husene. Der er rigtig mange svenskere, nordmænd og især tyskere, som har måtte aflyse ophold, og så har mange danske ejere og lejere så i stedet valgt at tage ud i sommerhusene. Og samtidig er det her jo på ingen måde et normalt tidspunkt for mange at tage i sommerhus. Tværtimod.

Høj belægning, men markant salgsfald
Samtidig kan vi hos Campaya Sommerhusudlejning notere os et markant fald på 40 procent i vores egen salgsprognose for marts, hvilket jo tyder på, at det især er sommerhusejerne, der lige nu er taget i sommerhus.

Med tanke på karantæne-/isoleringssituationen giver det også god mening.

Modsat i byerne er der i sommerhusområderne god plads til naboen, frisk luft og et kærkomment afbræk fra hverdagen derhjemme, som for manges vedkommende lige nu er trist og grå. Så kan det være rart med et sceneskift, og hvis man har mulighed for at tage i sommerhus, er det oplagt.

Det tyder i al fald på, at det er det rationale, mange lige nu har lavet.

Virksomhed fra presset branche: Hold nu sommerferien lokalt

I en tid, hvor det mere end nogensinde er vigtigt, at vi hjælper og støtter hinanden, kommer hermed en opfordring.

Når vi er på den anden side af coronavirussen, så hold for vores allesammens skyld jeres ferier i Danmark og gerne helt lokalt.

De erhvervsdrivende har hårdt brug for det, kommunekassen har brug for det, samfundet har brug for det.

Tag i sommerhus med langt til naboen, tag på hotel, besøg de lokale seværdigheder og restauranter og køb ind de lokale butikker.

Grænselukningen presser sommerhusbranchen
En hel masse lokale erhvervsdrivende presses i den her tid helt ned under gulvbrædderne. Sådan er det også i sommerhusbranchen.

Lige nu ser vi af gode grunde tyskerne afmelde deres sommerhusophold i Danmark den kommende tid. Sædvanligvis genererer et sommerhus på årlig basis en afledt indtægt til lokalområdet på 300.000 kroner. Feriegæsterne bruger hver dag mange penge i butikker, på caféer og oplevelser, så når så mange tyskere og udenlandske gæster i øvrigt ikke har mulighed for at komme til Danmark, har det stor betydning for den lokale økonomi.

Lige nu kan vi her hos Campaya Sommerhusudlejning med 36 huse på Bogø i vores salgsprognose for marts se ind i en nedgang i salget på op imod 40 procent.

Vi har heldigvis en solid forretning, så det kommer ikke til at betyde afskedigelser eller noget andet radikalt for os, men det skaber et pres, og vi kan ikke udvikle os og vokse lige så hurtigt, som vi ellers ville have gjort. Det betyder på både kort og lang sigt, at vi ikke kommer til at bidrage lige så meget til den lokale økonomi, som vi ellers ville have gjort.

Hjælp lokalt når I kan
Mange er meget værre stillet end os, og det her ender med at blive en dyr omgang for alle. Foruden de dybt tragiske sundhedsmæssige konsekvenser, der også lurer.

Derfor håber jeg, at så mange som muligt vil tage opfordringen til sig, så vi om ikke andet kan forsøge at begrænse den lokale økonomiske nedtur bare en lille smule.

Hver enkelt overnatning, hvert enkelt tøjkøb, hver enkelt kop kaffe tæller.

På forhånd tusind tak til alle, der vil overveje det.

Jesper Kamp Kruse

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.