Nyoprettet pulje til matchmidler i Vordingborg Kommune

Af Vordingborg Kommune
24. februar 2021 15:46


Nyoprettet pulje til matchmidler i Vordingborg Kommune
Fra den 15. marts 2021 bliver det muligt at søge en nyoprettet pulje til matchmidler i Vordingborg Kommune. Baggrunden for den nye puljer til matchmidler er, at mange foreninger, organisationer, idræts-og kulturaktører i stigende grad oplever, at det kun er muligt at søge eksterne fonde til aktiviteter og projekter, hvis de i forvejen har egne midler. Derfor har Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune ved seneste budgetforlig afsat 2 millioner kroner over de kommende 4 år til den nye pulje.
Alle enkeltpersoner, foreninger, organisationer og sammenslutninger, der har et almennyttigt formål - og som ønsker at ansøge eksterne fonde om midler til aktiviteter og anlæg inden for kultur, idræt og fritidsområdet kan søge i puljen til matchmidler. Der kan søges til både aktiviteter, fysiske forbedringer og projekter, der fremmer kultur, idræt og fritidsområdet for borgere i Vordingborg Kommune. Det afgørende er, at matchmidlerne og eventuelt egne midler anvendes til at søge eksterne fonde og fremmer projekter, aktiviteter eller fysiske forbedringer, der kommer borgerne i Vordingborg Kommune til gode inden for kultur-, idræt eller fritidsområdet. Det er Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune der beslutter, hvilke projekter der skal støttes samt beløbets størrelse. Læs mere på vordingborg.dk/frivillig/puljer, hvor du fra den 15. marts kan finde et ansøgningsskema til den nye pulje for matchmidler.

Derudover yder Vordingborg Kommune tilskud til en lang række aktiviteter inden for kultur-, idræts- og fritidsområdet fra forskellige puljer, heriblandt:
- Folkeoplysningsrådets udviklingspulje (ansøgningsfrist 8/4)
- Folkeoplysningsrådets uddannelsespulje
- Foreningspulje til kultur og idræt i dagtilbud og folkeskoler
- Aktivitetspuljen
- Puljen til fysiske forbedringer (ansøgningsfrist 1/4)
- Elitestøtte
- Materialepuljen
- Puljen til driftstøtte

Læs mere om kriterier og ansøgningsfrister for de enkelte puljer på vordingborg.dk/frivillig/puljer

Ansøgninger sendes til kulturogfritid@vordingborg.dk

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.