Store cykeldag på IDA

Af IDA´s Venner
10. maj 2022 16:26


Leif Nowicki på sin sofacykel, som han foretrækker nu frem for en væltepeter! Foto: IDA'sVenner
2022 står i cyklernes tegn. Transportministeriet har udnævnt det til Cyklens år, og lørdag 21. maj bakker IDAs Venner op med Store cykeldag på M/F IDA. Det har vi gjort siden 2011, hvor vi havde første Store cykeldag på færgen, og pudsig nok - ligeledes lørdag 21. maj som i år.

Og det vigtigste budskab er i år, som alle de tidligere år, at alle cyklister sejler gratis hele dagen. Fra første færge kl. 9 til den sidste fra Bogø klokken 18.15.

I 2011 var Bogøs legendariske smedemester Leif Nowicki på plakaten. Dengang på en væltepeter fra 1870. Kommende cykeldag er det på en sofacykel fra 1936, for smedemesteren nærmer sig 80, og vil ikke udfordre skæbnen.

I år gentager vi succesen med ”Klip i kortet giver en is”. Der er tre poster på begge sider af Grønsund, og når man kun én post, er det også ok. Det udløser en is, som venneforeningen betaler. Vi deler materiale ud på begge havne til alle, som vil være med på spøgen.

På begge havne har IDAs venner et telt, hvor der sælges t-shirts, kasketter, medlemskaber m.v. og også Dansk Cyklistforbund vil være til stede og gøre reklame for dets virke.

Vi har engageret Hr. Plys på væltepeter, som optræder på begge havne.

Rotary i Stubbekøbing og Guldborgsund Kommune demonstrerer el-drevne pilotcykler, som giver medborgere mulighed for at komme ud på cykeltur uden selv at kunne cykle. Mange har sikkert set de ranke, gule jakker trampe ud ad landevejen med en borger siddende trygt i det overdækkede sæde foran. Og der er brug for flere piloter.

Samme dag, som cykeldagen, er der loppe-shoppe-road på Bogø hovedgade og møllen, der er under restaurering, er åben med café. På torvet i Stubbekøbing kan man også nyde kaffe og kage i den nye café. Og der er loppemarkeder på Havnegade ned til færgelejet.

IDA´s Venner

Kommenter på denne nyhed:
Vi ønsker en åben og livlig debat på Bogø Portalen. Alle opfordres til at deltage i debatten og lægge kommentarer på vores indlæg. Vi forventer en debat der foregår i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen vil fjerne indlæg der ikke er i en ordentlig tone eller som ikke overholder gældende lovgivning.